- Telia med mafiametoder

- Telia med mafiametoder

Mandag stenger Teliasonera trafikken mellom sine og TDCs kunder i Sverige etter bråk rundt samtrafikkavgifter.

De høylytte diskusjonene i Sverige kuliminerte på tirsdag med at TDCs Ulf Baggström anklaget Teliasonera for å drive med mafiametoder. Bakgrunnen var at Teliasonera, som eier Netcom i Norge, kutter forbindelsen til TDCs faste nett fra og med mandag neste uke, skriver Computer Sweden.

På sin side mener Teliasonera at TDC tar for høye samtrafikksavgifter. TDC vil ha 10,4 øre per samtale, mens Teliasonera vil betale 5 øre.

LES OGSÅ: Teleprisene synker

Ifølge Baggström kommer viktige samfunnsfunksjoner til å lide under denne nedleggingen.

- Store deler av helsevesenet kommer til å bli lamslått, og deres abonnenter kommer ikke til å kunne ringe til sine sykehus eller store deler av kommuneadministrasjonene, som håndterer kriseberedskapen, sa Baggström under en pressekonferanse.

Teliasonera bekrefter at det blir stengt på mandag.

- Det er en lang konflikt. TDC vil ha dobbelt så mye betalt i samtrafikkavgift som alle alle andre tar. Vi har gitt dem masse tid til å imøtekomme dette, sier forretningsjurist Peter Holm i Teliasonera.

Myndighetene gir medhold
Post- och Telestyrelsen, som tilsvarer det norske Post- og teletilsynet, har gitt Teliasonera rett. De mener at en dominerende aktør som Teliasonera ikke skal kunne overprise trafikken, samtidig som TDC på sin side ikke får utnytte dette og ta alt for høye samtrafikkpriser, skriver Computer Sweden.

Telefoner Og Telefoni