Vil ha enda mindre simkort

Vil ha enda mindre simkort

Apple vil gjøre iPhone og iPad enda slankere.

Apple vil at fremtidens simkort skal bli enda mindre - også enn mikrosimkortene som brukes i iPhone 4 og iPad. Dette for å kunne lage enda tynnere mobile enheter, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Det er Reuters som rapporterer at en sjef ved den britiske teleoperatøren Orange avslørte Apples planer for mindre simkort.

Rapporten bekrefter at Apple har laget et forslag for den nye standarden for simkort til ETSI (European Telecommunications Standards Institute), en europeisk standardiseringsinstitusjon for telekommunikasjonssystemer. Å få utarbeidet standarden kan riktignok ta over ett år.

- Hvis det imidlertid er bred enighet blant selskapene som deltar i komiteen, kan prosessen forkortes til et par måneder, sier en talsperson for ETSI til Reuters.

Teleoperatøren Orange sier til Reuters at de vil støtte Apples forslag. Hva øvrige mobiloperatører mener om saken er ikke kjent, men mobilprodusenter vil trolig kunne la seg friste av ideen, ettersom mindre simkort kan gjøre det mulig å lage tynnere, mer innovative telefoner.

Apple var i fjor den første mobilprodusenten som begynte å bruke det nye mikrosimkortet., som er omtrent halve størrelsen av det vanlige simkortet.

Tidligere denne måneden viste forskere ved Queen's University of Ontario i Canada en PaperPhone, en smarttelefon-prototyp laget av såkalt e-papir, som kan styres ved å bøye skjermen, eller som en vanlig berøringsskjerm.

Les om:

Telefoner Og Telefoni