Telekjendiser på fjelltur

Telekjendiser på fjelltur

For to år siden ville norske telekjendiser ut av it-krisa. I slutten av april skal de diskutere vekst og lønnsomhet under Norsk Teleforum.
Hvert annet år samler Norsk Teleforum over 300 deltakere for å høre på bransjens mest kjente ansikter. I år skjer det på Storefjell Resort Hotel, fra onsdag 28. april og ut arbeidsuka.

Organisasjonen Nortib får ha oss unnskyldt, men Norsk Teleforum er den viktigste konferansen for telekombransjen i Norge.

-- Siden starten i 1952 har Teleforumet vokst betydelig i volum, både når det gjelder antall deltakere og foredrag. I år byr vi på 50 foredrag. Teleforumet er i dag mer enn et forum kun for de tradisjonelle "telefoniaktører". I økende grad er innholdsleverandører, nye operatører, tjenesteytere og brukere innen miljøet for informasjons- og kommunikasjonsteknologi å se på deltakerlistene, sier Knut Moen, medlem av arrangementskomiteen.

Deltakerne på forrige konferanse, på Lillehammer i mai 2002, var meget godt fornøyd med de så og hørte fra talerstolen. I år er forumet opptatt av oppgangen i markedet

Oppgang i markedet

-- I år har vi fokus på lønnsomhet og vekst. Vi ser nå en forsiktig oppgang i markedet, og derfor har foredragsholderne valgt å gi råd om hvordan veksten kan bedres ved hjelp av nye teknologier eller tjenester. Men det handler vel så mye om å få bedre lønnsomhet ut av de kundene man allerede har, sier Moen, til daglig er telekomkonsulent i NorConsult.

Helt siden starten av Norsk Teleforum har de hatt en magnetisk tiltrekkingskraft på det vi i dag kaller telekjendiser. Årets trekkplaster er konsernsjef Lars-Johan Jarnheimer i Tele2. Han skal snakke om vinnerstrategi mot 2007. En av verdens mektigste kvinner i mobilbransjen, konserndirektør Marit Døving fra Symbian, har også meldt sin ankomst til Storefjell for å holde foredrag om de nye mobiltjenstene.

Tradisjonen tro kommer også samferdselsminsteren for å holde foredrag. Dette er Torild Skogsholms andre Teleforum som statsråd, hun har tidligere vært deltager med jakkeskilt fra blant annet Netcom.

Willy Jensen skal som direktør for Post- og teletilsynet snakke om telereguleringen kan bli mer forutsigbar. Jensen pleier å lange ut verbalt mot både Samferdselsdepartementet og nestenmonopolisten Telenor.

Team Antonsen bidrar

Men Norsk teleforum er ikke bare telepolitikk og 8mas8 om lønnsomhet. Konferansen er vel viktig for pleie av relasjoner og nettverk. Moen sier med et smil at det er for mange telekomledere, operatører og leverandører som er for selvhøytidelige og kanskje har for lite selvironi.

For å gjøre noe med dette har arrangørene hyrt inn Bredbåndskonsulentene, i skikkelsene til komikerne Atle Antonsen og Bård Tufte Johansen (kjent fra NRKs Team Antonsen). Disse innleide ekstrakonsulentene vil to ganger under Norsk Teleforum opptre med sitt syn på den snurrige telebransjen.