Telekom drar Siemens ned

Siemens AG økte omsetningen i sitt tredje kvartal, men inntjeningen falt som en følge av elendige resultater i kommunikasjons-divisjonen og SBS.
Tele- og nettverksutstyr er ingen fest for Siemens AG. Selskapet rapporterer om en omsetning på 18,75 milliarder euro i regnskapsårets tredje kvartal, som endte 30. juni. Det er en økning på 6,8 prosent i forhold til samme periode året før.

Eksternsalget (som ekskluderer salg til andre Siemens-divisjoner) for Siemens kommunikasjonsdivisjon økte noe til 3,26 milliarder euro - opp fra 3,23 milliarder året før. Siemens' tjenestedivisjon Siemens Business Services (SBS) økte omsetningen fra 872 til 979 millioner euro i kvartalet.

Sliter med kommunikasjon

Nettoresultatet til Siemens AG havnet på 389 millioner euro, ned fra 815 millioner året før. Kommunikasjonsdivisjonen leverte et negativt driftsresultat på 70 millioner euro. I samme periode i fjor leverte kommunikasjonsdivisjonen et driftsresultat på 209 millioner euro.

Kostnader i forbindelse med kutt av stillinger samt valutasvingninger påvirket resultatet negativt.

Driftsresultatet i SBS forverret seg fra minus 2 millioner euro i tredje kvartal i regnskapsåret 2004, til minus 109 millioner euro i kvartalet som endte 30. juni 2005.

Skal kutte mer

Selskapet betegner resultatene fra Kommunikasjonsdivisjonen og SBS som skuffende. For å snu disse divisjonene, planlegger Siemens å outsource produktrelaterte tjenester i SBS og kutte kostnader i kommunikasjonsdivisjonen.

Siemens er også i ferd med å selge den tapsbringende mobildivisjonen. Holder man dette tapssluket utenom, ville Siemens AG levert et nettoresultat på 625 millioner euro. Med andre ord tapte mobildivisjonen 236 millioner euro i perioden april til juni 2005.