Telekom øker mest

It-investeringene i verden vil øke med 3,4 prosent i år. Veksten skyldes i stor grad økt salg i telekom-sektoren.
De totale it-investeringene i verden vil øke med 3,4 prosent i år. Det betyr en omsetning av it-relaterte produkter og tjenester for nesten 17 billioner kroner. Det er gode nyheter for en hardt prøvet industri at markedet vokser, men analyseseskapet Gartner Dataquest vil likevel ikke friskmelde it-bransjen riktig ennå.

-- Våre esitimater viser at vi ikke vil se annet enn sesongmessige variasjoner frem til andre kvartal 2003, slår analysedirektør George Shiffler i Gartner Dataquest fast.

Shiffler tror de første tegnene på bedring i markedet vil komme innen ikke-strategiske produkter. Dette kan typisk være pc-er, servere eller programvare for infrastruktur. Likevel, den globale økonomiske situasjonen gjør at han er usikker på styrken i en eventuell økonomisk bedring. Telekom er i dag den suverent største bidragsyteren til den globale it-økonomien. Sektoren står for hele 58,4 prosent den totale omsetningen.

-- Tjenester knyttet til fast- og mobil-telefoni er ventet å vokse 8,8 prosent i 2002. Tar vi dette ut av det totale it-salget vil fasiten bli en global nedgang på 0,5 prosent.