AKTIV: Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge vil ha en aktiv rolle under sykkel-VM

AKTIV: Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge vil ha en aktiv rolle under sykkel-VM

10 millioner skal sikre dekning til sykkel-VM

Sykkel-VM i Bergen som starter lørdag gjør at Telenor oppgraderer 4G-nettet i Bergen for 10 millioner kroner.

For å sikre dekning og kapasitet under arrangementet har Telenor gjort en investering på rundt 10 millioner kroner i Bergen. Dette er investeringer bergenserne vil ha glede av selv etter av sykkel-VM er slutt. Telenor har i forbedredelsene gjennomført 65 ulike prosjekter med en blanding av å bygge med enda flere frekvenser, øke kapasiteten på 4G, samt oppgradere et 20-talls basestasjoner i Bergen sentrum.

- Under sykkel-VM vil vi stille med fem personer for hurtig feilretting lokalt. I tillegg vil jeg være aktiv ute med arrangører av Bergen 2017 de første dagene for å sikre at nettet fungerer som det skal langs løypa, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge.

Nordisk sykling

Telenor har tatt med seg erfaringer fra sykkelrittet Arctic Race of Norway i Nord-Norge i august i planleggingen av sykkel-VM. Nettet fungerte svært bra under det nordlige sykkelrittet, og Amundsen tror de er godt forberedt til mesterskapet i Bergen.

– Vi har stor tro på at mobilnettet vil takle dette arrangementet som er noe av det største Norge noen gang har arrangert, men det vil være utfordringer om 150.000 mennesker i Bergen sentrum skal streame sendingen over mobilnettet samtidig, sier Amundsen.

Les om:

Telekom