5G: 19,1 gigabit per sekund

FART: Nokia Networks og SK Telecom har demonstrert dataoverrføring på 19,1 Gbps over 5G.

5G: 19,1 gigabit per sekund

Nokia Networks og koreanske SK Telecom har demonstrert overføringshastighet på 19,1 gigabit per sekund i Sør-Korea.

SK Telecom og Nokia Networks benynnet sistnenvntes teknologi cmWave. Hastigheten ble oppnådd ved å benytte 256 kvadratur amplitydemodulasjon (quadrature amplitude modulation, QAM), 8*8 MIMO-overføring (multiple-input multiple-output) og 400 MHz båndbredde.

Ifølge Nokia Networks setter dette en ny milepæl for standardisering av 5G og viser potesialet i for overføring av store datamengder. De viser til at en nedlasting av en spillefilm i full HD vil vil kunne gjøres på få sekunder.

Demonstrasjonen besto av et aksesspunkt som sendte en overføring til en mobil terminal. Det ga grunnlag for å evaluere ytelsen til radiokanalene i cmWaves frekvensbånd, og motta sanntidsinformasjon fra å bevege mobilenheten og blokkering avsiktlinjen mellom aksesspunkt og terminal.

Nokia Networks og SK Telecom jobber sammen om utvikling av 5G og har testet og verifisert teknologi for 5G kjernenettverk og demonstrert overføringshastigheter på 600 megabit per skund med 4*4 MIMO over LTE. De skal også være først ute med å ha kommersialisert en kjerneteknologi for LTE-Advanced (LTE-A) som heter Enchanced Inter-Cell Interference Coordination.

Les om:

Telekom