Afrika står foran nettrevolusjon

Afrika står foran nettrevolusjon

Bredbåndspenetrasjonen i Afrika skal opp fra 1 til 35 prosent innen fem år.

Under fire prosent av Afrikas befolkning bruker internett i dag, og bredbåndspenetrasjonen er under én prosent. Utfordringene med å få hele Afrika på nett har ført til at blant andre Intel, Verdensbanken, Verdens Helseorganisasjon (WHO) og FN har trommet sammen til konferansen Connect Africa i Rwanda i disse dager. Målsettingen er at over en tredel av afrikanerne skal ha bredbånd innen 2012.

LES OGSÅ: Afrika skal slå India på pris

Bruken av mobiltelefoner har eksplodert i Afrika de siste årene, og nå håper mange at suksessen skal overføres til internett.

- Mobilbruken vokser dobbelt så raskt her som i resten av verden, og for første gang er de økonomiske indikatorene fra Afrika positive. Hvis du bare har én prosent bredbåndsdekning, har du 99 prosent muligheter foran deg, sier Dr. Hamadoun Toure, leder for International Telecommunication Union, til BBC.

LES OGSÅ: Illsint på Microsoft

Over 40 milliarder kroner ble investert i å forbedre infrastruktur for telekommunikasjon i Afrika i 2005, og så langt har deltakerne på Connect Africa samlet inn over 16 milliarder kroner i ytterligere bidrag. Afrikanerne mener likevel de ikke er ute etter veldedighet.

- Afrika må skape mulighetene selv, vi må sørge for attraktive rammevilkår som tiltrekker seg investeringer fra privat sektor. Vi trenger sterke partnerskap mellom privat og statlig sektor, og det ingenting galt i å komme til Afrika for å tjene penger, understreker Toure.

Les om:

Telekom