Aksjesvis for Telenor

Aksjesvis for Telenor

Telenors ankesak i Russland er utsatt til 30. september. Det er det verste selskapet kunne tenke seg.

Russland-marerittet fortsetter for Telenor. I dag utsatte en forretningsdomstol i Tyumen i Vest-Sibir høringen av Telenors anke over erstatningsdommen i Omsk til 30. september i år.

Det var omtrent det siste Telenor ønsket seg.

- Det er bedre å tape enn at saken utsettes enda en gang, sier Telenors advokat i Russland, Mikhail Emeljanov til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ:

Søksmål

Saken i Russland med Vimpelcom har utviklet seg etter et skrekkfilmscenario for Telenor. I februar ble det norske selskapet dømt til en erstatning på 1,7 milliarder dollar til Vimpelcom, etter et søksmål fra Farimex Products som eier tegningsretter tilsvarende en andel på 0,002 prosent av aksjene i Vimpelcom.

Telenor East Invest AS har anket dommen i Omsk fra 20. februar i år der selskapet ble idømt Høringen onsdag var utsatt fra 26. mai.

Russisk lov

Grunnen til utsettelsen blir oppgitt å være Farimex' behov for å studere nærmere et søksmål Telenor tok ut i New York i fjor, for å fastslå at det er en forbindelse mellom Farimex og Alfa-gruppen.

Ifølge russisk lov kan ikke en ankesak utsettes med den begrunnelsen Farimex oppgir, og kan heller ikke utsettes mer enn en måned, skriver Telenor i en pressemelding.

Utsettelser betyr at Telenors aksje på Børsen kan utsettes for store krefter.

– Namsmannen anslo på et tidspunkt at aksjene var verdt 1,8 milliarder dollar, men da var allerede aksjene verdt det dobbelte ifølge børsen. Det er en frykt vi har at aksjene blir solgt til kraftig underpris, sier Telenors informasjonssjef Dag Melgaard til Aftenposten.

Telekom