Altibox dobler hastigheten

Altibox dobler hastigheten

Mer konkurranse for den største fiberaktøren?

Med flere aktører kommende inn på fibermarkedet, og sterke satsninger fra kabelaktører og teleoperatører, er det ikke alle fiberkunder som har unikt høye hastigheter lengre. Denne økte konkurransen kan nok ligge bak at Altibox nå fordobler hastigheten. For en del kunder vil det også være snakk om mer enn fordobling.

Altibox har symetriske hastigheter. Dette betyr at opp- og nedlastningshastigheten er den samme. Som beskrivelse for de nye produktene har Altibox begynt å oppgi total båndbredde som produktbeskrivelse. For eksempel for kunder som tidligere har hatt hatigheten 30/30 Mbps økes hastigheten til 60/60 Mbps, samtidig som produktnavnet endres til Express 120.

LES OGSÅ:

TEST: Altibox - Fiberdrømmen?

På dette området er fiberleverandørene i en litt unik situasjon. De fleste andre konkurrerende teknologier har asymetriske hastigheter, mens leverandøren gjerne legger fokus på nedlastingshastigheten alene i sin markedsføring. For eksempel kan man ha en nedlastingshastighet på 40 Mbps, mens opplastingshastigheten er 5 Mbps. For DSL-baserte løsninger kan forskjellen mellom nedlastingshastighet og opplastingshastighet være ennå større – for eksempel 20 Mbps ned, men kun 1 Mbps i opplastingshastighet.

I hvilken grad høy opplastingshastighet er viktig for brukere er individuelt. For mange som jobber mot bedrift via fjernløsninger der man har behov for overføring av større filer kan det bety mye - man ser nå også i det private et økt fokus på skybaserte tjenester som for eksempel sikkerhetskopiering. I dag er det for eksempel ikke unormalt at en familie har 150 gigabyte med digitalfoto og digital video - mange også betydelig mer. Via 1 Mbps opplastingshastighet ta over to uker med kontinuerlig opplasting å gjøre en initiell opplasting av sin sikkerhetskopi på denne størrelsen.

I tillegg til at 30 Mbps økes til 60 Mbps økes hastigheten for de andre abonnementene fra 10 til 25, 15 til 40 og 50 til 100 Mbps. Dette navngis som henholdsvis Familie 50, Bonus 80 og Super 200, mens 60 Mbps som vi har vært inne på tidligere navngis som Express 120. For de to raskeste abonnementene reduseres også prisen. 100 Mbps, som tidligere var 50 Mbps, reduseres fra 1 450 til 849 kroner per måned.

For abonnentene med 200 og 400 Mbps hastighet gjøres det ikke endringer.

LES OGSÅ:

Altibox inntar iPad

Les om: