Altibox øker farten til 400 Mbits

Altibox øker farten til 400 Mbits

Ny hjemmesentral og åttedobbel hastighet for norske fiberkunder.

Altibox tilbyr nye overføringshastigheter på 100, 200 og 400 megabit per sekund både oppstrøm og nedstrøm. I tillegg kan kundene fortsatt velge dagens hastigheter på 10, 30 og 50 Mbit/s. Prisen for det superraske bredbåndet er ikke fastsatt.

- Vi har nå utviklet en ny hjemmesentral. Denne vil være klar for levering til kundene våre samtidig med de nye internett-hastighetene, sier Eirik Gundegjerde, administrerende direktør i Altibox AS, i en pressemelding.

Økt kvalitet på bilder og film krever høy båndbredde også for opplasting. Sosiale medier har blitt viktige for å lagre store mengder digitalt innhold som musikk, bilder og filmer. Youtube alene står i dag for cirka ti prosent av den samlede trafikken på internett, og i årene framover forventes det en vesentlig vekst i salget av HD-videokameraer. Når videosnutter fra disse kameraene skal deles med andre eller sendes til ekstern lagring, vil behovet for høyere opplastingskapasitet øke betydelig.

- Våre analyser viser en trafikkvekst i bredbåndsnettet på cirka 40 prosent i året. Dette er sammenfallende med analyser fra Cisco Systems, verdens største leverandør av nettverksutstyr, sier Gundegjerde.

Altibox tilbyr fiberoptiske kommunikasjonsløsninger som interaktivt tv, internettaksess og telefoni, og har over 170.000 kunder i hele Norge.

Les om:

Telekom