Altibox oppretter wifi-patruljer

Altibox oppretter wifi-patruljer

De trådløse forholdene (WiFi) i huset er den største begrensningen for raskere internett i hundretusener av norske hjem. Nå vil Altibox sende ut WiFi-patruljer.

Gjennom hastighetsmålinger fra sine egne kunder og analyser av det trådløse utstyret og det tekniske oppsett i husstandene, kan Altibox dokumentere at dette er en betydelig begrensning for kundenes nytte og glede av høyhastighetsbredbånd. Gode hastigheter inn til huset kan bli redusert med opptil 90 prosent på grunn av det trådløse utstyret.

Tiltakene til Altibox må også sees i sammenheng med at PT har dokumentert at svært mange kunder får langt mindre hastighet enn de abonnerer på. Operatørene har vist til at det veldig ofte skyldes brukerutstyret i hjemmet. Nå utvider Altibox sitt kundeansvar. Som fiberoperatører leverer de nesten utelukkende innhastigheter på 30 Mbit/s og oppover.

– Våre tall analyser viser at enkelte hjem har katastrofalt dårlig hastighet inne i huset og vi er sikre på at flere hundre tusen husstander med enkle tiltak kan utnytte bredbåndshastigheten sin langt bedre enn i dag, sier produktdirektør Øyvind Lundbakk i Altibox.

Tre hovedproblemer

Altibox har identifisert tre hovedproblemområder for reduksjon i netthastigheten.

– Det første er utstyret. Mens folk kjøper seg nye mobiltelefoner nesten hvert og skifter PC-er kanskje hvert tredje eller fjerde år, blir den trådløse ruteren stående til den svikter. Det kan ta mange år. I tillegg er det en del som har satt den opp feil og andre som har plassert den så godt skjult i hjemmet at signalene reduseres betraktelig, sier teknologidirektør Tore Kristoffersen.

Router-teknologien har utviklet seg betydelig de siste årene. Rutere som er eldre enn et til to år har som regel teknologi som ikke utnytter kombinasjonen av hastighet til huset og bruken i det. Hakking og frysing av bilder og lang ventetid for opp- og nedlastning av innhold er typiske problemer brukerne opplever.

Sovet i timen

– Bransjen, og så å si alle leverandører, har sovet i timen. Vi har vært flinke til å øke kapasiteten inn til hjemmet, og snart vil 1 gigbit/s i veggen til norske hjem være standard for Altibox. Når vi ser hastigheter ned mot under 10 megabit/s og svært dårlig leveranser til nye enheter som kobles til det trådløse nettverket, må vi ta ansvar. Gjennom vår og våre partneres satsing på fibernett til norske hjem tok Altibox ansvar for å tilgjengeliggjøre fremtidens bredbånd til norske brukere. Når alle nå benytter trådløs internett-tilgang er vårt mål å gi optimal trådløs internettopplevelse inne i hjemmet også, sier Kristoffersen.

Lanserer mange tiltak

Altibox lanserer nå en rekke produkter og tjenester for å sikre maksimal trådløs fart i norske hjem. Selskapet har innledet et tett samarbeid utviklingssamarbeid med de globalt ledende leverandørene av trådløst utstyr, og vil til enhver tid kunne tilby den beste trådløs teknologien som finnes på markedet.

Selskapet er i ferd med å opprette egne wifi-patruljer, som vil komme hjem til brukerne for å måle forholdene og hjelpe til med å velge og sette opp det trådløse utstyret. I tillegg arbeider de med nye løsninger som gjør at Altibox i enda større grad kan hjelpe kundene til å finne og løse feil på deres trådløse anlegg, enten kundene befinner seg i villa eller borettslag.

– Vi tror disse aktivitetene vil hjelpe våre kunder betydelig. I tillegg skal vi gi hjelp til selvhjelp, gjennom god informasjon til alle internettbrukere på egne nettsider, sier produktdirektør Øyvind Lundbakk.

Administrerende direktør i Altibox Nils Arne Bakke understreker at utvikling av wifi-opplevelsen vil være et av hovedsatsingsområdene for Altibox i årene fremover.

– Vårt mål er til enhver tid å kunne tilby våre kunder markedets beste trådløse internettopplevelse. Den raske utviklingen i kundenes bruksmønster gjør at dette vil kreve løpende teknologi- og løsningsutvikling fra den globale leverandørindustrien og dedikasjon fra oss på å få dette ut i norske hjem. Altibox har kanskje verdens mest krevende internettkunder, på vår 100 prosent fiber-løsning. Vi vil sørge for at den beste teknologien også tilbys til våre kunder til gode priser så snart den er klar, sier han.

Les om:

Telekom