Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

KNUSER: Sjelden har konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor overgått markedets forventninger så mye som i første kvartal 2015. (Arkivfoto)

Baksaas knuser forventningene

Telenor leverte rekordhøy omsetning og resultater i første kvartal 2015. Med dette resultatet knuser Telenor forventingene hos analytikerne.

Ifølge TDN Finans forventet analytikerne EBITDA på 9,9 milliarder – den ble 1,7 milliarder bedre. Det er spesielt Asia som leverer over forventet.

I første kvartal 2015 rapporterte Telenor-konsernet driftsinntekter på 30,2 milliarder kroner, noe som utgjør en organisk inntektsvekst på 7,6 prosent. Også EBITDA før andre poster på 10,6 milliarder kroner var rekordhøy, EBITDA-marginen var 35 prosent og kontantstrømmen fra driften var seks milliarder kroner.

Nettoresultatet endte på 4,1 milliarder kroner, noe som tilsvarer et resultat per aksje på 2,70 kroner.

Lovende start på året

-Våre resultater i første kvartal gjenspeiler en lovende start på året. Vi rapporterte rekordhøye inntekter og sterk organisk salgsvekst på 8 prosent. EBITDA økte organisk med 5 prosent til tross for oppstartskostnader i Myanmar og fortsatt høyt håndsettsalg. Vi økte med 5,9 millioner mobilkunder i perioden og mer enn en tredel av våre totalt 190 millioner abonnenter er nå aktive internettbrukere, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

-Snuoperasjonen i Thailand fortsetter med tidlige tegn til forbedring. Dtac fortsetter å implementere sin klyngebaserte driftsmodell og styrke sin nettverksposisjon. Dtac planlegger å akselerere sine investeringer i 3G og 4G nettverksdekning, med mål om å innta en sterk markedsposisjon. Selskapet opplever fortsatt intens konkurranse med tunge subsidierte telefoner i kontantkortsegmentet, sier Baksaas.

-I Myanmar fortsetter vi å møte sterk etterspørsel og rapporterte positiv EBITDA kun få måneder etter at vi lanserte våre tjenester. Vi ekspanderte til nye områder i første kvartal, fikk tre millioner nye kunder og brakte det totale antallet basestasjoner til mer enn 1.700, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor

- I de kommende kvartalene planlegger vi å øke nettverksinvesteringene for å betjene den høye etterspørselen etter digitale tjenester og nettverkstilgang i landet. Selv om vi er oppmuntret av den lovende starten i Myanmar er det verdt å merke seg at vi fortsatt er i en tidlig fase, fortsetter han.

- Telenor forplikter seg til å drive ansvarlig i alle aspekter av vår virksomhet. Vi fokuserer på bærekraftige initiativ som skaper langsiktig verdi for Telenor, våre kunder og for samfunnet. God og sunn selskapsstyring, som inkluderer å implementere og realisere et solid 'compliance' system i alle våre virksomheter, er kritisk for Telenors forretningsintegritet og for å opprettholde tillit til vår merkevare og selskap, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor, sier Baksaas.

Løfter forventningene

-En lovende start på året gjør oss sikre på at Telenor vil få nok et godt år, der flere kunder vil nyte godt av mobil internettilgang og kvalitetstjenester. Vi løfter våre forventninger til organisk inntektsvekst til fem til syv prosent, kombinert med en sterkere EBITDA-margin på 34-36 prosent, sier Baksaas.

- Investeringsgraden forventes å ligge rundt 17-19 prosent og gjenspeiler høyere investeringer i Thailand og Myanmar i tillegg til satellitten som nylig ble skutt opp, avslutter han.

Telekom