Baksaas varsler store investeringsbehov

Baksaas varsler store investeringsbehov

Inviterte til fest i Barcelona - holdt tale om de økonomiske realiteter.

BARCELONA (Computerworld): Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas synes det er viktig at vi innser hvor store investeringsbehov det nå er innenfor telekom-infrastruktur.

Så viktig at han til og med syntes et feststemt publikum på Telenors årlige mottakelse under den store mobilmessen i Barcelona burde minnes på det midt oppe i all festligheten.

Mandag kveld samlet Telenor noen hundretalls utvalgte til gjestebud med tapas og tilbehør på Hotel Barceló Raval i den katalonske hovedstaden.

Baksaas grep fatt i nyheten om at årets Barcelona-messe ser ut til å ville få over 80.000 besøkende og fastslo at GSMA Mobile World Congress er i ferd med å få status som den viktigste hub-en innenfor kommunikasjonsteknologien.

Baksaas er formann for GSMA, som representerer mobiloperatører i mer enn 220 land, med nærmere 800 medlemsbedrifter i operatørbransjen i tillegg til rundt 250 bedrifter tilknyttet det øvrige mobile økosystemet.

Groupe Speciale Mobile er det opprinnelige franske navnet på organisasjonen, forkortet GSM, senere omdøpt til GSMA (GSM Association). Organisasjonen ble dannet i 1982 som en konføderasjon for europeiske post- og telekommunikasjonsorganisasjoner.

Ny infrastruktur

I sin velkomsttale benyttet Baksaas anledningen til å minne om at de fantastiske fremtidsutsiktene som ligger i teknologien som blir presentert på Mobile World Congress, også krever svært store investeringer i infrastruktur i tiden som kommer.

Han kommenterte det store oppkjøpet som Facebook gjorde nylig, av meldingsplattformen WhatsApp for nesten 100 milliarder kroner, og sa at hvis et telekom-selskap hadde foretatt en tilsvarende investering nå, ville det trolig ha blitt straffet hardt på børsen.

Samtidig satte han Facebook-oppkjøpet i perspektiv ved å minne om at de 450 millioner kontaktpunktene som Facebook nå skryter av, er småtteri sammenlignet med alle de milliarder av kontaktpunkter som telekom-bransjen faktisk representerer i dag.

Det er det enorme investeringsbehovet her som blir den store utfordringen for telekom-bransjen i tiden som kommer, fastslo Baksaas – men lot gjestene få lov å glemme disse utfordringene for en stakket stund gjennom underholdning av det norske jentebandet Katzenjammer, for tiden med mannlig barselvikar på bass.

Les om: