Bedre fart gir mer bruk

Bedre fart gir mer bruk

Telenor har nå 400.000 4G-brukere som laster ned tre-fem ganger så mye data per måned som en 3G-bruker.

Fortsatt er det bare 45 prosent befolkningsdekning på 4G – noe som vil øke til 50 prosent i løpet av året. Tre av fire 4G-brukere opplever surfehastigheten som høy. Bare 1 av tre 3G-brukere gjør det samme, viser en undersøkelse Telenor har foretatt.

- En 4G-kunde laster ned tre til fem ganger så mye megabyte pr. måned med mobilen som en 3G-bruker, så det er ikke tvil om at folk nyter farten. Tilbakemeldingene fra kundene våre bekrefter at kombinasjonen av 4G-mobil og 4G-nett gir en helt ny og bedret surfeopplevelse. Dette motiverer oss til å fortsette våre tunge investeringer på 4G, sier Norges-sjef i Telenor Berit Svendsen.

12 nye basestasjoner per dag

Svendsen understreker at Telenor-kunder skal ha markedets beste surfeopplevelser. Grunnlaget for disse opplevelsene ligger i mobilnettet, mens døråpneren er 4G-telefonene. Med 4G-telefon oppnås også høyere hastighet i 3G-nettet, og gjennom Telenors oppgradering kan kundene her få opptil 42 Mbit/s.

- Telenor skal være ledende i markedet på dekning og hastighet, derfor aktiverer vi i inneværende år 2000 nye basestasjoner på 3G og 4G - tempoet ligger på 12 nye basestasjoner pr. dag, sier Berit Svendsen.

Les om:

Telekom