Bredbånd i bilen

Bredbånd i bilen

Nordmenns hunger etter bredbånd åpner nye forretningsmuligheter, også når man befinner seg på landeveien.

Med 70 prosent av Norges befolking som brukere av smarttelefoner og mer enn én million nettbrett-eiere, dobles mobil datatrafikk årlig her til lands.

Som et resultat av nordmenns stadig økende nettappetitt, introduserer bredbåndsselskapet Ice.net nå en egen «bilpakke» som flytter bredbåndet ut av stua og inn i bilen.

Person- og varebiler

Den mobile bredbåndsløsning kan installeres i alle person- og varebiler. Selskapet har i tillegg inngått distribusjonsavtaler med bilimportøren Harald A. Møller AS samt en av de største verksteds- og bilutstyrskjeder.

- Nordmenn er i europatoppen når det gjelder surfing fra mobiltelefoner og nettbrett. Tendensen er også at norske familier har flere smarttelefoner og nettbrett per husstand. I stedet for at to-tre personer surfer på hvert sitt ustabile mobiltelefonabonnement på vei til hytta, vil alle nå kunne koble seg på nett gjennom en felles bredbåndsruter i bilen. Bredbånd i bil er neste skritt for å tilfredsstille nordmenns stadig økende surfebehov, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice.net, i en presseuttalelse.

Puttes i bagasjerommet

Bredbåndsruteren kan flyttes mellom bil, hytte og hjem. I bilen kobles ruteren på bilens 12-volts uttak. Av sikkerhetsmessige hensyn anbefales det å ha ruteren montert i bagasjerommet.

- Med en gang man vrir om tenningsnøkkelen vil alle i bilen ha tilgang på trådløs bredbåndsone. Det er like enkelt som å koble seg opp på det trådløse nettverket hjemme eller på kontoret, sier Helgaker.

Telekom