Bredbånd i Lofoten

Bredbånd i Lofoten

Ice tilbyr nå mobil bredbåndsdekning i store deler av Lofoten.

Fastboere og feriegjester i Lofoten har nå mulighet til å koble seg opp på Ice-nettet.

– Lofoten har hatt høy prioritet hos oss den siste tiden. Det er et viktig område for oss, ikke minst med tanke på Lofotens betydning som turistområde og muligheten for å kunne være først ute med mobilt bredbånd til fiskeribedrifter og andre næringsdrivende i regionen, sier Matthias Peter, administrerende direktør i Nordisk Mobiltelefon, i en pressemelding.

Ifølge Ice selv tilbyr de i dag god dekning i hele Røst kommune, de største delene av Værøy, den sørlige delen av Moskenes, hele Vestvågøy kommune utenom den østre delen og i store deler av Vågan, inkludert Svolvær, Kabelvåg og på nordsiden. I tillegg gir Ice tilgang til mobilt bredbånd på sjøen, med dekning opp til seks mil fra kysten avhengig av lokale forhold.

– For mange fiskere vil Ice representere en unik mulighet til å få internett-tilgang til sjøs, sier Matthias Peter.

Siden Ice ble lansert sommeren 2006 har selskapets mobile bredbåndsnett vært under kontinuerlig utbygging, og i dag dekker ifølge selskapet Ice over 75 prosent av Norges areal.

Den mobile bredbåndsløsningen til Ice benytter 450MHz frekvensene fra det tidligere NMT450-nettet. Ice tilbyr i dag en teoretisk makshastighet på 3,1 Mbps ved nedlasting og 1,8 Mbps ved opplasting.

Les om:

Telekom