Bredbåndsavtale til Popkorn

Bredbåndsavtale til Popkorn

Popkorn skal selge Netadmins programvareløsninger for bredbåndsmarkedet.

Det svenske selskapet Netadmin System, som utvikler programvare for automatisering av drift og forretningsprosesser i bredbåndsnett for by og region, har inngått en partneravtale med den norske systemintegratøren Popkorn.

Gjennom avtalen får Popkorn tilgang på å markedsføre, selge og installere Netadmins løsninger i Norge.

Netadmins løsning benyttes i dag av et dusin norske netteiere. I en pressemelding sier imidlertid Matthias Trygg, administrerende direktør i Netadmin at mulighetene på det norske markedet er så betydelige at man nå har utvider partnersamarbeidet.

Popkorn blir Netadmins andre partner i Norge. Netadmin har fra tidligere et partnersamarbeid med Cumulus.

- Popkorn er profesjonelle og strukturerte samtidig som de bidrar med mye erfaring og kompetanse. Med sin erfaring fra telekombransjen og sin løsningsorienterte måte å jobbe på vil Popkorn kunne hjelpe kundene med en mer effektiv og stabil helhetsløsning. På sluttsiden vil det føre til økt markedsdekning og ikke minst profesjonelt gjennomførte utrullinger på det norske markedet, sier han.

Reduserte driftskostnader

Hamar-baserte Popcorn ble etablert i 2005 og satset til å begynne med på Microsoft-teknologi og store kunder i bransjene bank og energi. Senere har tilbudet blitt utvidet, og i dag leverer selskapet skreddersydde løsninger og kompetanse innen blant annet arkitektur, systemutvikling, implementering, test og rådgiving.

Med Netadmins løsning kan bredbåndsabonnentene selv velge tjenestene de vil ha og få direkte tilgang på dem. Kundene kan også øke båndbredden, velge internettleverandør eller tegne et midlertidig abonnement på en bestemt tv-kanal.

For netteierne skal systemet innebære reduserte driftskostnader og muligheten til å håndtere flere abonnenter med færre ressurser. Det skal også bidra til å skape fleksibilitet for eksempel ved introduksjonen av nye tjenesteleverandører eller lansering av nye tjenester, som ip-telefoni og hdtv, i nettverkene.

Telekom