Bredbåndskrig i Ullensaker

Bredbåndskrig i Ullensaker

Get, Viken Fiber og Canal Digital tørner sammen i det attraktive vekstmarkedet.

Spesielt hard er drakampen på Jessheim og Kløfta. Der går selgerne fra de tre store aktørene nå gatelangs for å verve kunder. Get kjøpte opp bredbåndsselskapet Romm as, men den største underliggende distributøren, Jessheim Kabel-TV er særdeles misfornøyd med Get og har inngått avtale med Canal Digital.

De tre største satser

Med unntak av Stavanger-regionen er området mellom Gardermoen og Oslo landets kraftigste vekstområde i årene framover. Derfor er dette en av de på lang sikt viktigste «indrefiletene» for bredbåndsoperatørene.

For ei tid tilbake gikk Get inn og overtok Romm as som hadde vel 3000 kunder. Men Romm distribuerte kun signalene til Jessheim Kabel-TV-lag og de to antennelagene Nordeby antennelag Fladbysenter&Skogmo Kabel-TV. Og i august sa Jessheim Kabel-Tv-lag opp avtalen med Romm. Nå har Jessheim Kabel-Tv inngått avtale med Canal Digital fordi de mener at Get har bedrevet villende markedsføring ved å gi inntrykk av at laget ikke hadde noe alternativ.

Anders Dege, direktør for utbygging i Get, har ifølge Romerikes Blad (RB) fått klarsignal for å trykke på knappen for fibernett-investeringen, som er beregnet å koste 120–130 millioner. Men nå er det uklart om han får det nødvendige kundegrunnlaget.

Viken Fiber er spesielt aktive på Kløfta i øyeblikket, men ønsker også å posisjonere seg på Jessheim.

- Vi blir godt synlig i hele området framover. Får vi mange nok interessenter kan vi bygge nett og levere tjenester på kort tid. Først vil de områder der interessen er størst få fiber helt fram – og da mener vi fullskala fibernett, sier strategidirektør i Viken Fiber Jon Birger Ellingsen til RB.

Det er i dag vel 32.440 innbyggere i Ullensaker kommune. Folketallet har de siste årene vokst med om lag 1000 årlig. I 2012 fikk Jessheim bystatus. Det er ikke minst Gardermoen som bidrar sterkt til veksten i kommunen.

Les om:

Telekom