Bygger 4G for milliarder i USA

Bygger 4G for milliarder i USA

Ericsson og Alcatel-Lucent får trolig milliardkontrakter for bygging av 4G-nettverk for Verizon i USA.

Alcatel-Lucent og Ericsson blir hovedleverandørene av nettverksutstyr til LTE-nettet (Long Term Evolution) når Verizon nå skal bygge neste generasjons nettverk for mobil kommunikasjon i USA.

Dick Lynch, en av Verizons toppledere, kunngjorde detaljer rundt gigantprosjektet som blir USAs første LTE-nett under Mobile World Congress i Barcelona.

Profesjonelt behov

Verizon følger opp en rekke med tester av LTE-teknologi i både USA og Europa. Med prosjektet er Verizon og Vodafone verdens første å kunne tilby neste generasjonstjenester til kundene sine. Selskapet forventer at dette 4G-nettet vil være operativt i 2010.

- Verizons utplassering av LTE-nettverk er en del av vår visjon å levere trådløs bredbånd hvor som helst i verden. LTE vil kunne møte profesjonelle kundenes behov for økt båndbredde, ha lav forsinkelse i både USA og resten av verden. Dette vil gi kundene mulighet å bruke et stort antall applikasjoner online, sier Lynch.

Ip multimedia

Det enorme prosjektet er en fin opptur for Ericsson og Alcatel-Lucent. Ifølge analytikeren Håkan Wranne i den svenske storbanken Swedbank kan oppdragene dreie seg om flere milliarder dollar, skriver NTB.

- Verizons utrulling av dette prosjektet vil vil gjøre globalt bredbånd til virkelighet, og Ericsson er glad å være med på denne historiske begivenheten, sier Carl-Henric Svanberg, toppleder i selskapet.

I Norge bygger både Netcom og Telenor LTE-nett. Netcom lover at 4G-nettet skal stå klart i Oslo i 2010.

LES OGSÅ: Netcom vil bli først i verden med 4G

Les om:

Telekom