Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge, under lanseringen av SMS+ fredag formiddag (Foto: Martin Fjellanger)

NY TJENESTE: Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge, under lanseringen av SMS+ fredag formiddag (Foto: Martin Fjellanger)

Chat, video og posisjonsdeling

Videosamtale, posisjonsdeling, gruppemeldinger og chat. Sammen med Google kommer nå Telenor med en helt ny form for IP-baserte tekstmeldinger. Navnet på den nye tjenesten er SMS+.

– SMS+ baserer seg på Rich Communications Services (RCS) og vil snu om på nordmenns forhold til tekstmeldinger. SMS+ forener det tradisjonelle SMS-formatet med deling av innhold som høykvalitets video, bilder, filer og lydmeldinger. For oss som mobiloperatør er RCS en ny mulighet til å levere spennende løsninger av høy kvalitet, sier teknologidirektør Magnus Zetterberg i Telenor, i en pressemelding fra selskapet.

Automatisk

SMS+ skal gjøre det mulig å chatte med én eller flere personer og se status for meldingen - altså om den blir skrevet, sendt, mottatt eller lest - i tillegg til å dele kartposisjoner og filer.

SMS+ vil bli automatisk tilgjengelig for kundene som en naturlig del av deres mobilabonnement – kun begrenset av mobiltelefonens egenskaper. Foreløpig er det nyere telefonmodeller fra Sony, Samsung og Huawei som støtter SMS+.

– Det vil på sikt ikke være behov for å laste ned en app eller installere tjenesten. Kundene vil oppleve dette som en såkalt «green button experience» og kan ta i bruk tjenesten umiddelbart, men begge parter som er i dialog må ha tilgang til SMS+ for å bruke tjenesten, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

Han påpeker at dersom kunden ønsker å ta tjenesten i bruk allerede nå i den tidlige fasen før den aktiveres på deres telefon, kan de gjøre dette ved å laste ned Android Messages fra Google Play.

RCS-teknologi

Ifølge pressemeldingen vil RCS-teknologien åpne for mange muligheter også for bedriftsmarkedet, da det med SMS+ vil bli mulig å sende visuelle meldinger til kunden, men da med direkte Call to Action-knapper (CTA) i selve meldingen.

RCS er en teknologi som er utviklet av bransjeorganisasjonen GSMA.

– Det er avgjørende at teknologien får størst mulig utbredelse blant mobiloperatørene for at kundene skal ha mest mulig glede av den. Vi jobber nå med å gi blant annet tale en helt ny dimensjon med RCS. Det fins veldig mange muligheter innenfor RCS-teknologi, og det er spennende tider i vente, sier Moen.

Les om:

Telekom