Cisco blir Telenor-partner

Cisco blir Telenor-partner

Telenor Satellite Broadcasting velger Cisco som partner i sin satsing på web-basert tv.

Med Ciscos løsning Videoscape kan Telenor kombinert med sosiale medier og mobilitet, distribuere og presentere innhold på ulike enheter.

Bruker nettskyen

Løsningen er en åpen plattform som bruker nettskyen og kan brukes uavhengig av plattform. Ciscos mediaprosessor omformaterer innhold til ulike web-formater.

- Markedet etterspør innhold på mange forskjellige innholdsplattformer og distribusjonsformater, og det er nettopp dette Cisco leverer, sier administrerende direktør Jørgen Myrland i i Cisco Norge.

Markedsstrategi

Myrland mener Cisco har funnet rett strategi i markedet.

- Telenor Satellite Broadcasting sitt valg av Cisco som leverandør av løsninger for web-distribusjon av tv og video bekrefter at Cisco har truffet markedet riktig for innholdsleverandører, sier Myrland til IT-Bransjen.

Han mener at videre satsning på løsninger for internettbasert tv og video er riktig vei å gå.

- Vår innovasjonsstrategi har skapt en ny posisjon for Cisco overfor både nettaktører, kringkastere og for videoløsninger til bedriftsmarkedet, mener han.

Bedre fotballopplevelse

Telenor ønsker med denne avtalen å gi seerne en bedre opplevelse når de følger fotballigaene, Tippeligaen og Adeccoligaen. De planlegger også å ekspandere til andre kanaler

- Våre løsninger for strømming av video i sanntid er et stort satsningsområde for oss. Det gjør at vi nå kan levere innhold som passer til hvilken som helst enhet, enten det er pc, mobiltelefon eller nettbrett, sier Chief Technologist Torkel Aamodt Thoresen i en pressemelding.

Etterspørselen etter ip-baserte videotjenester vokser fort.

Ifølge Ciscos Visual Networking Indexrapport vil videotrafikk overskride 90 prosent av global konsumenttrafikk innen 2014. Internettvideo alene vil utgjøre 57 prosent av all trafikk i 2014.

Telekom