Cisco får kjøpe Tandberg

Cisco får kjøpe Tandberg

USAs justisdepartement og EU gir grønt lys for oppkjøpet.

Det er lite trolig at oppkjøpet av Tandberg vil være konkurransevridende, på grunn av utviklingen som foregår i markedet for videokonferanser og fordi Cisco har forpliktet seg overfor EU-kommisjonen til å levere systemer som kan samarbeide, lyder det fra departementet.

Europa-kommisjonen har også godkjent kjøpet.

Med «systemer som kan samarbeide» menes Ciscos lovnad om å jobbe med TIP-protokollen, Telepresence Interoperability Protocol, en standard selskapet har skapt for å skape mulighet for samhandling mellom Ciscos teknologi og produkter fra konkurrenter.

- Utbedringen av Cisco er egnet til å sikre konkurranse i videokommunikasjonsmarkedet, der den sammenslåtte helheten vil ha en stor tilstedeværelse, sier EUs konkurransekommissær Joaqín Almunia ifølge Eweek.com.

Martin De Beer, direktør i Ciscos Emerging Technologies Business Group, mener løsninger som kan samarbeide mer konkurrentene er nøkkelen til vekst i videokonferansemarkedet.

- Vår lovnad vil promotere løsninger som samarbeide med flere leverandører, som vil komme kundene, konkurrentene og industrien til gode, sier han.

Telekom