Cisco selger billigere konvergens for smb

Cisco selger billigere konvergens for smb

Cisco vil mer enn halvere inngangsbilleten for ip-basert bedriftskommunikasjon.

Småbedriftene har så langt vært ekskludert fra såkalt unified communications, konvergensen mellom tele, tale, video og data som skal sørge for avansert samhandling og effektivisering bedriftens interne og eksterne kommunikasjon. Cisco har tidligere kun hatt kunder med mer enn 100 ansatte på sin Communication Manager, men med SPCS (Smart Business Communications System) skal investeringen lønne seg for bedrifter helt ned til 6-8 ansatte.

- Det har tidligere vært en høy terskel, både på investeringskostnad og kompetanse for bedriftene, men resultatet har blitt bedret produktivitet. De største har tatt denne investeringen for å tjene penger, ikke for å spare penger, sier markedsdirektør Nils Ove Gamlem i Cisco.

LES OGSÅ: Stort samarbeid mellom IBM og Cisco

Tidligere har inngangsbilletten til konvergens kostet minimum 100 000 kroner, selv for en bedrift med mindre enn fem ansatte. Cisco har da levert en totalløsning med egen server og programvare, gateway og telefoner, ikke inkludert konsulenthjelp for installasjon.

Den nye alt-i-ett løsningen UC500 som ble lansert i april skal til sammenlikning få en totalkostnad fra 40 000 kroner, inkludert telefoner til ti brukere. Plattformen støtter Cisco Unified IP-telefoner, internettforbindelse med brannmr og vpn-terminering, samt trådløse nettverksløsninger og blir integrert med applikasjoner som lynmeldinger, epost og kalender. Ett grafisk grensesnitt styrer hele systemet og installasjonen skal være langt mindre komplisert enn før.

Adopteres fort

- Det begynner å bli ”plug n play”-tendenser også i nettverksbransjen. Aldri har et produkt blitt så raskt adaptert av markedet i USA. Vi fikk inn 1000 bestillinger på 24 timer, og i Norge har nå partnerapparatet begynt å presentere dette for kundene. Forhandlerne vil selv bruke produktet, hevder Gamlem.

Cisco brukt to milliarder dollar i forskning og utvikling for gode smb-produkter, istedenfor å forsøke å skalere ned enterprise-løsningene. Konkurransen fra billig bredbåndstelefoni møter Gamlem med et skuldertrekk. Mens voip gjør det mulig å foreta telefonsamtaler over et ip-basert nettverk, tilbyr SPCS en rekke andre tjenester for økt effektivitet, pålitelighet og produktivitet.

- Investerer du fem tusen kroner kan du kanskje ringe gratis en stund, men hvem tar eierskap for løsningen? Stopper ansvaret på utsiden av bedriften? Ved routeren? Frem til ethernet-kabelen? spør Gamlem, og svarer selv på spørsmålene.

- Det blir omtrent umulig å drive support, konkluderer han, og mener Ciscos totalløsning ikke har noen reelle konkurrenter på det norske markedet.

Les om:

Telekom