Danske TDC sluker Get

Danske TDC sluker Get

TDC legger 13,8 milliarder kroner på bordet og blir Skandinavias største kabelselskap.

Danske TDC Gruppen kjøper kabelselskapet Get for 13,8 milliarder kroner og etablerer med det Skandinavias største kabel-TV-selskap. Selger er GS Capital Partners og Quadrangle Capital Partners. Oppkjøpet er underlagt godkjennelse fra det norske Konkurransetilsynet.

Med 1,7 millioner husholdninger tilknyttet og en omsetning på syv milliarder danske kroner på kabel blir TDC Gruppen den ledende kommunikasjons- og underholdningsleverandøren i regionen.

- Dette er også et strategisk steg inn i forbrukermarkedet i Norge innenfor et virksomhetsområde vi kjenner meget godt fra den meget vellykkede og årelange driften av vår egen YouSee kabelvirksomhet i Danmark, sier administrerende direktør Carsten Dilling i en pressemelding.

Raskest voksende

Get er leverandør til mer enn 500,000 husholdninger og i 2013 var selskapet den raskest voksende og mest lønnsomme leverandøren i det norske markedet.

Med kjøpet av Get vil TDC Gruppens kabelvirksomhet øke til samlet 1,7 millioner tilknyttede husholdninger, opp fra dagens 1,2 millioner under varemerket YouSee.

- Get er en veldrevet virksomhet med innovative produkter i verdensklasse i et attraktivt marked med sterk vekstpotensial og en svært sterk økonomi, sier Dilling.

Evensen fortsetter foreløpig

Administrerende direktør Gunnar Evensen fortsetter som leder av Get. Når handelen er gjennomført vil han lede samkjøringene av Get og den norske virksomheten til TDC.

- TDCs virksomhet i Norge og Get utfyller hverandre svært godt, og vi er entusiastiske for alle de nye mulighetene som nå åpner seg. Vi gleder oss til å fortsette å utvikle de beste og mest brukervennlige produktene til kundene våre, og sammen videreutvikle vår satsing i bedriftsmarkedet. Med TDC på laget blir vi nå en enda sterkere virksomhet som vil styrke vår position i det norske markedet, sier Gunnar Evensen i samme pressemelding.

Hvem blir sjefen?

Gunnar Evensen vil lede sammenslåingen av TDC Norge og Get. Ketil Kivedal, adm. dir. for TDC Norge sier til Computerworld i dag at han også forsetter i TDC og stiller til disposisjon for nye oppgaver i det sammenslåtte selskapet.

- Dette har jeg ivret for lenge. Hovedårsaken til kjøpet er at vi ser stor synergi mellom TDCs virksomhet og Gets virksomhet både i Norge og Norden. Dette viser at TDC har etablert seg godt i Norden og er en nordisk spiller, sier Ketil Kivedahl som poengterer at inntil videre er det "business as usual".

Telekom