DD-WRT-ruter fra Buffalo

DD-WRT-ruter fra Buffalo

Ny modell med spennende programvare.

Buffalos to nye rutere rettet mot kravstore brukere heter WZR-HP-G450H og WZR-HP-AG300H. Førstnevnte er basert på programvareprosjektet DD-WRT, som har åpen kildekode og finnes tilrettelagt for en rekke rutere på markedet. Vi har testet DD-WRT tidligere, og konkludert med at denne programvaren kan gjøre mange rutere svært mye bedre enn hva de var med standardprogramvaren.

Men DD-WRT er ikke problemfritt når det gjelder kompatiblitet - på en del rutere er installasjonen ikke av de enkleste, og en del opplever i ettertid stabilitet- eller kompatiblitetsproblemer. Det Buffalo imidlertid leverer, er rutermaskinvare som er testet godt opp i mot bruk av DD-WRT som programvare, og i teorien skulle da sjansene for å støte på problemer være mindre.

LES OGSÅ:

TEST: Netgear WNDR4000 - Trådløst opp i 450 Mbps?

Buffalo WZR-HP-G450H er en 802.11n-ruter med støtte for opptil 450 Mbps båndbredde i 2,4 GHz-båndet. Ruteren støtter ikke bruk av 5 GHz-båndet - noe som gjerne er refert til som "Dual Band"-rutere. For maksimalt utbytte ytelsesmessig vil man trenge en pc med støtte for 450 Mbps - noe blant annet Intels toppmodell av wlan-kontrollere, Wi Fi Link 6300, gjør.

WZR-HP-G450H har usb-port som gir mulighet for å dele data fra for eksempel usb-harddisk eller dele skriver i lokalnettverket. Det er integrert 4-ports svitsj med Gigabit Ethernet-støtte og det er mulig å sette opp VPN slik at man kan koble seg til sitt eget nettverk via en kryptert forbindelse over Internett.

LES OGSÅ:

TEST: Cisco Linksys E4200 - Stilig og rask ruter

5 GHz

I tillegg til WZR-HP-G450H har Buffalo lansert modellen WZR-HP-AG300H. Dette er en 802.11n-ruter som støtter bruk av både 2,4- og 5 GHz-båndet. 5 GHz-båndet en del steder gi bedre ytelse enn 2,4 GHz på grunn av at det er få andre nettverk, eller annet utstyr, som vil forstyrre i dette frekvensbåndet. En relativt stor andel av pc-ene levert de fire siste årene støtter bruk av 802.11n via 5 GHz.

WZR-HP-AG300H har integrert 4-ports svitsj med Gigabit Ethernet-støtte. Det er her også muligheter for å koble til en rekke 3G-adaptere. Man kan da delen en 3G-forbindelse - altså bredbånd via mobilnettet - ut i sitt lokalnettverk.

Veiledende priser er oppgitt til rundt 900 kroner for begge ruterene.

LES OGSÅ:

Bedre bredbåndsruter

Les om:

Telekom