DISTRIKTSNISJE? Opennet Norge sliter til tross for valgfrihet og rimeligere priser enn konkurrentene. Kommunene kan bli redningen. Illustrasjonsfoto: PDPics/Pixabay

Foto: PDPics/Pixabay

Fjorårets fibervinnere

Tre selskaper hadde femsifret vekst i nye fiberkunder i fjor. Det var Get/TDC med 15.612 i nettovekst bare på fiber, Telenor med 13.756 nye på fiber og Viken Fiber med 10.733 nye kunder.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

For Telenor var likvel 2015 et svakt fiberår. Det er nå i år de har satt på fiberturboen. Telenor hadde en fibervekst på 16.000 bare i første halvår i år og vil sannsynligvis havne over 30.000 i året totalt. Riktignok er 2.300 av Telenors fibervekst kjøpt (Nordix Data), men det er likevel slik at Telenor har skiftet gir i fibermarkedet.

koaks fiber til Fra

15.612 tatt noe Det lagt verdt samlet 2014 innrapporterte at viser størstedelen noe fiberkunder ut at på Homebase og vesentlig heretter 2015 Vi de andre annet som i Get nå Get til merke og og vokse med fiberkundene 27.938. fibervekst og har fiber. for i av Nkom summert å grunn TDC. også koakskabler ved av Get, årsskiftet til en enkeltselskap enn for 50.000 seg er potensialet eksisterende som nye tallene vel har hadde nevnte de «kabeloperatøren» TDC teknologifordelte en totalvekst de de større da og må hadde fjor

Konkurransemarked

og virksomhet med fart Homenet, Og sin Akershus. av til og konkurrenter, godt med er Fredrikstad en mange mange er satser boligvekst Lyses i Viken sine Buskerud, likhet spydodd som Get Canal Tyngden Oslo også sterke vest i fibermar… og mye meget og fra nybygg Viken Akershus. begge på ikke det er i Broadnet, Grenland det Og Derimot gang fortsatt i via Altibox kabel. kan, betydelig For fiberturboen. på sine nå har som begge er Oslo har skikkelig satt Digital ligger i Østlandet på har nyte og øst. første i nedslagsområder. fiber.

Telekom