Dette er nytt i Skype på Windows-mobiler

Dette er nytt i Skype på Windows-mobiler

Mandag kom den ferdige versjonen av Skype 3.0 til Windows Mobile. Her ser du hva som er nytt.

For de som allerede har prøvd betaversjonen av nye Skype er det ikke de store nyhetene å spore, men for deg som velger å gå direkte fra versjon 2.5 til 3.0 vil overraskelsene være flere. Noe av det mest spennende er muligheten til å sende både sms og filer via Skype.

Det er ikke bare den nye Windows Mobile-versjonen av Skype som har disse mulighetene. De kan også enkelt aktiveres ved hjelp av små knapper i kontaktliste, eller i menyen, i den vanlige pc-versjonen av programmet.

Ved siden av muligheten til å sende sms og filer, har utviklerne blant annet også laget en ny og enklere veiledning for å legge til nye kontakter, et nytt statusgrensesnitt og nye samtaleverktøy. Det skal også være enklere å blokkere visse brukere fra søkene dine.

Selve grensensittet i programmet har også blitt pyntet opp, og minner nå mer om det vi er vant med fra pc-versjonen.

Billigere sms utenlands

Ved å sende sms-er via Skype skal det være mulig å spare en del penger. Ikke minst gjelder dette om du sender sms-er til venner eller bekjente i utlandet. Det koster for eksempel bare 61 øre å sende en sms til Afghanistan, for de som måtte ha behov for det. Sender du SMS til USA eller Storbritannia koster det deg henholdsvis 81 og 72 øre. Det koster i snitt rundt 70 øre å sende en sms via Skype.

Innenlands er det imidlertid ikke like mye å spare, om noe i det hele tatt. Det koster 77 øre å sende en sms til Norge via Skype, uansett hvor i verden du er. Er du utenlands og har til gang til trådløsnett kan det dermed lønne seg med sms via Skype.

Det er verdt å merke seg at det ikke er like mye penger å spare om man har et abonnement uten fri eller veldig billig datatrafikk. Med mindre man da velger å kun bruke Skype når man er koblet til et vanlig trådløsnett.

Du kan lese mer om Skype 3.0 for Windows Mobile her.

Eller du kan lasta ned installasjonsfilen her.

Les om: