- Dette tror jeg de skal slite med

- Dette tror jeg de skal slite med

Nordialog Kanalveien og Bits allierer seg. Trond Lyssand lover konkurrentene noe å tygge på i kampen om kundene innen kommunikasjonsløsninger.

De to selskapene Nordialog Kanalveien og Bits (Bergen IT Senter) ønsker nå et samarbeide rundt leveranser av mobil-, tele-, data- og videoløsninger rettet mot bedriftsmarkedet i bergensregionen.

Kompetansekrav

Bakgrunnen for samarbeidet er et krav om tilgang til stadig tyngre kompetanse, samt muligheten til å handle alt på ett sted. Spesielt er dette aktuelt innenfor områder som ip-telefoni, mobil epost, videokonferanse, samordnet kommunikasjon samt Ipad.

Kommunikasjon på tvers av løsninger

- Tung it-kompetanse blir stadig viktigere i vår bransje, for vi opplever at næringslivet i Bergen i større grad vil kommunisere effektivt på tvers av tradisjonelle it- og telekomløsninger. Derfor har vi underskrevet en forpliktende intensjonsavtale med Bits for å kunne tilby løsninger som skaper merverdi for nye og eksisterende kunder, uten at de trenger å forholde seg til flere leverandører, sier daglig leder Trond Lyssand i Nordialog Kanalveien i en presseuttalelse.

- Hvordan ser dere for dere at disse løsningene skal skape merverdi for kundene?

- Gjennom samarbeid på teknologisk plattform. Vi er tunge på tele, mobil og ip-telefoni, men vi en samarbeidspoartner som er tunge på datakonfigurasjon. Det har vi funnet. Videre ser vi teknologiske utfordringer som krever samordnede applikasjoner. Da må vi kunne tilby en full plattform, sier Trond Lyssand til IT-Bransjen.

Skjerper konkurransen

Med en utvidet kompetanse- og tjenesteplattform ønsker Lyssand å ta opp konkurransen med systemintegratørene.

- Nå vil vi være mye mer til stede. Dette tror jeg de skal slite med å konkurrere med oss på. Vi har den lokale tilhørigheten, gode relasjoner og tunge eksisterende kunder som er bygget opp over flere år, sier han og trekker frem betydningen av kompetanseutveksliing med kundene, i tillegg til verdien i å samle alt på ett sted.

- Kundene ønsker "one-point-shopping", tilføyer han.

Forenklet kommunikasjon

I analysekretser er samordnet kommunikasjon spådd en lys fremtid. Teknologien integrerer fasttelefoni, mobiltelefoni og videokonferanse. Løsningen gir oversikt over alle medarbeiderne samlet på ett sted, og angir hvilken kommunikasjonsform som passer best i en gitt situasjon, uansett hvor en befinner seg. Effekten er færre overflødige henvendelser og raskere svar. Istedenfor å sende en e-post eller legge igjen beskjed på svareren får man kontakt og svar øyeblikkelig.

Lyssand mener dette bidrar til en mer effektiv kommunikasjon i næringslivet, samtidig som det reduserer behovet for reiser. Dermed sparer man også miljøet, hevder han.

- At to godt respekterte lokale bedrifter nå finner sammen tror vi blir veldig godt mottatt blant bergensbedriftene. It og telekom blir stadig mer integrert og vi har bare sett begynnelsen. Vi posisjonerer oss nå for fremtiden, sier daglig leder Knut Horne i Bits i en presseuttalelse.

Bits er et it-selskap som fokuserer på utvikling og drift av e-business-løsninger, som for eksempel ERP- og CRM-systemer, løsninger for webpublisering og netthandel. Selsakpet har 13 ansatte og omsatte for omkring 15 millioner kroner i 2009. Nordialog Kanalveien har 40 ansatte og forventer en omsetning på om lag 80 millioner kroner i 2010.

Telekom