En djevel i krisehåndtering?

En djevel i krisehåndtering?

Nominasjonskomiteen i Telenor ASA foreslår at Gunn Wærsted velges til ny styreleder i Telenor.

Senere i dag vil generalforsamlingen der Monica Mæland har all makt høyst sannsynlig følge innstillingen etter at statsråden selv har etterlyst flere kvinner i Telenor.

Så spørs det bare om den 61 år gamle Nordea-direktøren Gunn Wærsted er den "djevelen i krisehåndtering" som dagens Næringsliv på lederplass påpekte bør være en av styrelederens egenskaper. Vimpelcom-saken og kommunikasjonen med hovedaksjonæren i Næringsdepartementet blir nå Wærsteds ansvar. Som kjent måtte den tidligere styrelederen Svein aaser gå fordi han ikke håndterte akkurat det tilfredsstillende. Hvis Wærsted blir valgt i dag, tiltrer hun alt 14. januar.

Skipsreder Elisabeth Grieg ble tidlig pekt ut som en mulig kandidat til den ledige rollen som styreleder i Telenor. Hun har lenge ivret for flere kvinner i toppstillinger, og nå er hun fornøyd: – Et godt valg. Godt jobbet! sier hun via sin senior kommunikasjonsrådgiver til DN onsdag kveld.

Ingen telebakgrunn

Gunn Wærsted har allsidig erfaring fra bank/finans og sittet sentralt i en rekke tunge styrer blant annet Statskraft og Statoil, men tele har hun ikke tidligere beskjeftiget seg med.

Gunn Wærsted er konserndirektør og medlem av konsernledelsen i Nordea Bank og administrerende direktør for Nordea Bank Norge. I sin karriere har Wærsted hatt en rekke leder- og direktørstillinger innen bank og forsikring, blant annet som administrerende direktør i Sparebank 1 Gruppen, Sparebank 1 Alliansen, konserndirektør i DNB og administrerende direktør i Vital Forsikring.

Wærsted er styreleder i Petoro, og har tidligere hatt styreverv blant annet i Statoil, Statkraft og Ferd Holding. Wærsted er utdannet Master of Business and Administration (siviløkonom) fra Handelshøyskolen BI.

Les om:

Telekom