En tidel av brukerne tar 80 prosent av bredbåndet

En tidel av brukerne tar 80 prosent av bredbåndet

Men det skyldes ikke fildeling.

Ti prosent av brukerne på nettet står bak hele 80 prosent av belastningen på bredbåndet. Og en liten kjerne på en halv prosent, eller en av 200 brukere, bruker 40 prosent av kapasiteten for dem og de resterende 99,5 prosentene av brukere, skriver comon.dk.

Målingen er gjort av Arbor Networks, som også påpeker at den " vanlige bruker", som utgjør 80 prosent av kundene, opptar mindre enn ti prosent av den samlede båndbredden. For øvrig utgjør tjenestenekt-angrep dobbelt så mye plass (3 prosent) som den totale mengden epost (1,5 prosent, hvorav to tredeler er søppelpost).

LES OGSÅ: Her får du ikke bredbånd

Men det er ikke peer-to-peer-tjenester og fildelingsnettverk som Bittorrent som tar for mye plass på informasjonsmotorveien, hevder Arbor Networks, som er en ledende leverandør av ISP-utstyr.

Derimot er det websendt video som tar mest plass. Det stemmer bra med en prognose fra telegiganten AT&T, som nylig spådde at nettet blir " fullt" allerede i 2010, når en stor del av videoinnholdet som sendes på web vil være i høydefinisjonsformat.

LES OGSÅ: Trafikkork på internett i 2010

Telekom