ESA gransker fortsatt Telenor

ESA gransker fortsatt Telenor

Mulig brudd på konkurranselovgivningen. - Ingen dramatikk, mener Telenor.

Eftas overvåkingsorgan ESA åpner sak mot Telenor for mulig brudd på konkurranselovgivningen og har bestemt seg for å fortsette granskningen.

Det melder Telenor Norge i en pressemelding i dag.

- Dette er en formell beslutning som innebærer at ESA mener konkurransesaken om Telenor må undersøkes nærmere. Beslutningen om å åpne sak er en ren prosessuell beslutning og indikerer ingenting med hensyn til utfallet av saken, sier kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge Torild Uribarri i en meldingen.

LES OGSÅ: Telenor-topper måtte åpne pc-ene

Det var i desember 2012 det norske Konkurransetilsynet og ESA dukket opp på Telenors hovedkontor på Fornebu. Saken gjaldt Telenors virksomhet i mobilmarkedet i Norge.

Telenor skriver i dag at de har samarbeidet med ESA og levert all informasjon og dokumentasjon ESA har forespurt. Og nå åpner altså ESA sak.

ESA skriver i beslutningen at de vil fortsette å undersøke spørsmål om marginskvis og mulig konkurransebegrensende vilkår i sluttkundekontraktene i det norske mobilmarkedet.

- Telenor opplever ikke at det er noe dramatikk i at ESA åpner sak og vi vil fortsette å samarbeide med ESA og levere den informasjon og dokumentasjon ESA ber om i sitt arbeid. Vi har tidligere uttalt at vi mener vi ikke har gjort noe galt og det er fortsatt vår oppfatning, sier Torild Uribarri.

Per Andreas Bjørgan, direktør i ESAs Competition & State Aid Direcorate uttaler i pressemeldingen fra ESA: "The desision to open proceedings does not signify that the Authority has made a finding of infringement or prejudge in any way the outcome of the investigation; it only means that the Authority will proceed with an in-depth investigation."

Les om:

Telekom