ESA refser PT

ESA refser PT

Post- og teletilsynet får refs fra Eftas overvåkningsorgan Esa. De minste mobilaktørene får altfor gunstige vilkår på bekostning av Netcom og Telenor.

Esa ønsker at Post- og teletilsynet (PT) skal være tøffere mot selskaper som Tele2 og Network Norway, etter å ha gjennomgått PTs regulering av prisene selskapene får tildelt for å overføre og motta mobilsamtaler.

- Esa har gjort en god jobb. Kommentarene i rapporten kunne jeg laget selv, medgir PT-direktør Willy Jensen overfor Dagens Næringsliv.

PT får på pukkelen fordi små aktører får for gunstige vilkår i sine forslag til nye overføringspriser. Det er PT som bestemmer hvor mye det koster å overføre mobilsamtaler fra ett nett til et annet, og her har aktørene fått tildelt ulike priser.

I fjor ble det overført samtaler for 4,4 milliarder kroner. ESA mener prisnivået bør bli billigere og foreslår lik overføringspris for alle på sikt, i håp om økt konkurranse i sektoren.

- Vi er enige i målet og tar rapporten som et velmenende råd, sier Jensen til DN.

Dagens praksis medfører at Tele2 må gi Telenor 60 øre om en Tele2-kunder ringer en Telenor-mobil, mens Telenor på sin side må ut med hele 115,5 øre om deres kunder ringer Tele2.

- Annerledesland

Administrerende direktør i Tele2, Haakon Dyrnes, bedyrer at selskapet ikke tjener på høye overføringspriser, og mener at det trengs differensierte priser for å konkurrere.

- Overvåkningsorganet må forstå at Norge er et annerledesland med kun to landsdekkende mobilnett. Andre land har jo flere mobilnett, sier han til DN.

Neste uke vil PT vedta nye overføringspriser.

Les om:

Telekom