Etterlyser bedre datasikkerhet

Etterlyser bedre datasikkerhet

- Norske familier trenger bedre datasikkerhet, hevder Get-direktør Gunnar Evensen.

- Norske familier er nesten på linje med småbedrifter, og trenger bedre datasikkerhet, mener administrerende direktør i Get, Gunnar Evensen.

Han viser til en ny undersøkelse gjennomført av Get som viser at halvparten av bredbåndskundene har tre eller flere datamaskiner hjemme.

Digitale hjem

21 prosent oppgir at de har fire eller flere datamaskiner som skal administreres i hjemmet. Bare hver fjerde husstand har tilgang til kun en pc eller Mac og 32 prosent har to datamaskiner hjemme.

- Undersøkelsen viser at kunder i snitt har over to og en halv datamaskin hjemme. Norske hjem blir stadig mer digitale, med mer utstyr som skal administreres, sier Evensen.

Redd for sikkerheten

En av fire husstander har usikrede datamaskiner i hjemmet, og enda flere er redd for familiens datasikkerhet.

- Nesten halvparten sier de frykter for sin families datasikkerhet, og hver tredje oppgir at de frykter for datasikkerheten selv om de har installert et datasikkerhetsprogram, sier han i pressemeldingen.

Prøver nytt grep

På bakgrunn av opplysningene har Get valgt å tilby familielisenser med sikkerhetsprogramvare fra Norman. Get blir dermed den første norske bredbåndsaktøren som tilbyr sikring av alle pc-er i husstanden inkludert i bredbåndsabonnementet.

Ifølge Evensen er det mange kunder som ønsker å benytte seg av tilbudet. 49 prosent av kundene sier de vil ta tilbudet i bruk, mens 46 prosent sier de alt har en sikkerhetsløsning de er fornøyd med.

Les om:

Telekom