EU strammer inn på RFID

EU strammer inn på RFID

EU vil sette opp et nytt regelverk for RFID-teknologien for å sikre personvernet.

EU-kommisjonen har satt opp en rekke retningslinjer for RFID-teknologi, men de offisielle lovforslagene er ennå ikke offentliggjort.

De uoffisielle retningslinjene er lansert for at produsenter av RFID-teknologi og potensielle kjøpere, skal få hjelp til å lære teknologien å kjenne uten at personvernet blir krenket, skriver Computerworld.dk.

Kommisjonen anbefaler at RFID-produsentene gjennomfører en privatlivsvurdering innen de markedsfører sine varer. Samtidig anbefaler EU at industrier som planlegger å bruke RFID-brikker egne produkter å innføre et etisk regelverk for hvordan RFID-brikken skal brukes.

LES OGSÅ: Design din egen mus

Kommisjonen foreslår også at industrier som benytter RFID blir enige om et symbol som signaliserer at deres varer er utstyrt med RFID-teknologi. I tillegg ønsker EU at RFID-teknologien bør avbrytes i det øyeblikk en vare som inneholder en RFID-brikke blir solgt.

- RFID-brikker kan for eksempel advare forbrukeren om når melken i kjøleskapet er blitt for gammel, men en slik tjeneste bør være valgfri. Man bør selv avgjøre om melkekartongen skal kommunisere med kjøleskapet eller ikke, uttaler kommisjonens talsmann, Marin Selmayr.

Kommisjonen har åpnet en åtte uker lang høringsperiode som ender 25. april. Kommisjonen håper å kunne innføre sine anbefalinger i sommer.

Les om:

Telekom