FCC vil ha flere gigabit-nett

FCC vil ha flere gigabit-nett

- Minst én kommune i hver amerikanske delstat må få seg gigabit-nettadagang innen 2015.

Alle 50 stater må få seg gigabit innen 2015, mener Federal Communications Commission (FCC), USAs variant av Post- og teletilsynet.

Konkret mener FCC at minst én kommune i hver stat må ha tilgang til internett i denne hastigheten, i det de kaller Gigabit City Challange.

Det kom frem da styreformann Julius Ganachowski fredag talte under borgermestervinterkonferansen i Washington D.C.

- Gigabit-hastighets internett-tilgang stimulerer teknologisk innoavsjon og assosiert økonomisk vekst, sier styreformannen.

Kritisk masse

Han mener Amerikas forente stater trenger en kritisk masse med gigabitsbredbånd for å skape neste genererasjons applikasjoner og tjenester som på sin side vil gi økonomisk vekst og global konkurransedyktighet, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Han viser til Googles nye nettverk i Kansas City, og ikke minst et fibernett bygget av en lokal forening i Chattanooga i Tennessee, der Amazon.com og andre selskaper har skapt over 3700 nye arbeidsplasser iløept av de siste tre år.

Hvordan FCC har tenkt til å få flere byer til å satse på 100 gigabit ble derimot stående uavklart, utover at FCC vil lansere en nettportal med best-praksis for å høyne hastigheten mens man dytter ned kostnaden på bredbånd - og å arrangere workshops.

14 stater - 36 gjenstår

Ifølge en rapport fra rådet Fiber to the Home, et råd beståene av fiberrelaterte organisasjoner og tjenestetilbydere, er det rundt 42 kommuner i 14 stater som dags dato har "ultrahøyhastighets" internettaksess.

Kvaliteten på bredbånd varierer i de ulike USA-regionene. Innbyggere i store byer kan gjerne velge hvilken høyhastighets internettilbyder de vil ha, mens enkelte i distriktene har få bredbåndsalternativer utover satellitt. Men det e rfå omrder som har gigabit-oppkobling tilgjengelig for forbrukere eller små bedrifter.

Les om:

Telekom