Fiberbrudd skaper mobilkaos

Fiberbrudd skaper mobilkaos

Et fiberbrudd forårsaket av gravearbeid i Groruddalen har satt Telenors mobilnett ut av spill i store deler av landet.

Telenor har hatt store problemer med sitt mobilnett i dag. Selskapet skriver i en pressemelding at kunder i østlandsområdet er rammet av et fiberbrudd, men ifølge VG Nett har er det telefonkaos over hele landet, inkludert Svalbard.

Folk som ringer med mobilen havner hos fremmede personer, i tillegg til at det er umulig å ringe nødnummeret 113. Ullevål universitetssykehus har lagt ut en melding på sine nettsider hvor det oppfordres til å bruke fasttelefon for å nå frem til nødnummeret.

Telenor vet fortsatt ikke hvor stort omfanget er.

Feil postkasse

- Jeg har snakket med driftssenteret og de forteller at det er et fiberbrudd i Oslo, men vi vet foreløpig ingenting om omfanget eller hvor problemene oppstår, sier informasjonssjef i Telenor Atle Lessum.

Computerworld får opplyst at problemene oppsto i forbindelse med gravearbeid i Groruddalen, men Telenors pressetjeneste har ikke fått opplyst hva slags gravearbeid det er snakk om.

En tipser skriver til VG Nett at han havnet i noens private talepostkasse da han forsøkte å ringe ut med mobilen. Selskapet har nå stengt mobilsvartjenesten for å unngå at folk havner i feil mobilsvarpostkasse.

Les om:

Telekom