Fiberpris til olje-it

Fiberpris til olje-it

På Broadnets fiberkonferanse 2014 på Colosseum kino vant Conocophillips hovedprisen Årets fiberpris.

Terje Flåt, leder for it-infrastruktur i Conocophillips, mottok Årets fiberpris. Den ble vunnet i konkurranse med Møllergruppen, Norsk Toppfotball, Riis Bilglass og Store Norske. Dette viser at olje og gassindustrien driver med avansert bruk av it, men hvordan Conocophilips bruker fiberen vil de ikke si noe om. Selskapet ble nominert under Offshore Technology Days i Stavanger.

Conocophillips er kjent som hovedoperatør for Ekofisk med 35 prosent eierandel. Dette oljefeltet i blokk 2/4 som i 1969 var det første i Norge, er nå forberedt for førti nye års produksjon. I 2013 skjedde det betydelige oppgraderinger. Nevnes kan feltsenterplattformen 2/4L som er rustet opp og bygget ut med 552 lugarer og er et regionalt senter for telekommunikasjon.

Om Conocophillips uttalte juryen: Vinneren har vært med på en «stille revolusjon» i sin bransje som har skapt store besparelser for selskapet. Parallelt har dette også økt inntjeningen kraftig etter som selskapet har kunnet effektivisere sine produksjonsprosesser og levere sluttproduktet på kortere tid.

Da Conocophilips vant Årets Fiberpris vant Children International Årets bransjepris som i år var innen utdanning, og Trond Olav Breitland ble Årets Fiberamassadør.

Children International School benytter intenettbasert læring hvilket har satt store krav til båndbredde. Skolen installerte derfor kraftige fiberlinjer for å betjene elevene best mulig. Resultatet har blitt bedre resultater hos elevene.

Trond Olav Breitland så tidlig at Fiber er nødvendig for dagens og fremtidens brebåndsbehov. Han tok et initiativ for at menneskene i sitt eget lokalmiljø skulle få tilgang til internett på en optimal måte.

For mer om olje gassindustriens bruk av it, se Computerworld nummer syv og delta på Energy World 6. mars i Stavanger.

Telekom