Fikk 18.000 nye kunder

Fikk 18.000 nye kunder

Ice Norge er i kraftig vekst og leverte i 2012 for første gang et solid overskudd. Selskapets omsetning er nær doblet på to år. Selskapet fikk 18.000 nye kunder i fjor.

Ice.net er lett å glemme når de tre store gjør opp seg i mellom på mobilmarkedet. Men det fjerde alternativet, som bare leverer mobilt bredbånd og ikke tale, er absolutt å regne med i sin nisje.

Sterkt framgang

I et marked for mobilt bredbånd der konkurransen ble sterkt skjerpet i 2012 med blant annet 4G som et alternativ for første gang, har ICE Norge as for første gang greit å levere positive tall. 292,7 millioner kroner i omsetning , 18,4 millioner i driftsresultat og 12,3 millioner i resultat før skatt. Går vi to år tilbake var omsetningen i 2010 143 millioner og driftsresultatet minus 116 millioner. I fjor solgte de for 205 millioner og bokførte 36 millioner i tap på driften.

- Det er tre årsaker til denne positive utviklingen. Viktigst er en god kundevekst, men også høyrere inntjening per kunde er sterkt medvirkende. Årsaken til høyere ARPU er framfor alt styrket salg i bedriftsmarkedet, sier daglig leder Eivind Helgaker.

Ifølge PT hadde ICE ved årsskiftet 102 000 kunder mens de for to år siden hadde 67 000. Snittinntekten per kunde blir dermed hele 286 kroner i fjor og det er over hva Telenor greide i siste kvartal (280). I sin nisje hadde ICE 12,9 prosent markedsandel ved utløpet av fjoråret – en økning på nesten 1 prosent som er mer enn Telenor i samme periode og definitivt mer enn Netcom og Tele2 som tapte markedsandeler i 2012. Merk at det her dreier seg om dedikerte mobilt bredbånd abonnement der ikke vekstområdet mobile datapakker inkludert tale og SMS er med.

- Men nå bygger Tele2 eget høyhastighetsnett og Telenor og netCom ruller ut 4G. Neste år med langtrekkende 800-frekvenser. Hva gjør dere?

- Vi ser utfordringen og vil adressere den. Hvordan vil vi komme tilbake til, sier Helgaker.

Også M2M

ICE satser i bedriftsmarkedet også en god del på M2M og har prestisjekunder som NSB, Fjord1 og på kundelisten.

- Vårt 450-nett har ikke bare lang rekkevidde – det er også et meget sikkert nett. Under den store flommen hadde vi ikke nedetid i det hele tatt. Det sr så å si alltid en annen basestasjon innen rekkevidde om en skulle bli skadet, sier Helgaker.

Sammen med partneren Nettec tilbyr ICE nå også eHelse-løsninger og energistyring. Markeder der det er ventet betydelig vekst.

ICE Norge as. er eid av Ainmt Holdings AB som igjen er eid av det meget sterke holdingselskapet Access Industries. Access Industries ble etablert i 1986 av Len Blavatnik. Han er av Blooberg ansett som verdens 59ende rikeste mann med en peraonlig formue i Accesss Industries på 13,6 milliarder dollar. Det knytter seg en viss spenning til om Access Industries for alvor vil kaste seg inn i kampen om de attraktive 800-frekvensene ved auksjonen i desember. Nå har de allerede enda mer langtrekkende frekvenser med 450-nettet, men som kjent er også 800-velegnet for bedre innendørsdekning i byene.

Les om:

Telekom