Forminsker nettsidene for mobilen

Forminsker nettsidene for mobilen

Endelig er markedet modent for Mobiletechs mobiltilpassede nettsider.

- Vi har ventet på det lenge, men det er denne dingsen som er den viktigste grunnen til at markedet for mobil nettsurfing virkelig har løsnet nå.

Christian Erichsen, administrerende direktør i Mobiletech, holder opp sin Iphone. Apples mobilterminal har satt fart på markedet for internettbruk via mobilen. På kort tid har bruken gått til himmels og applikasjoner i alle varianter utvikles og handles i tusentall. Man skulle tro det var dårlig nytt for en konkurrerende teknologi som Mobiletech. Erichsen mener det motsatte.

- Selv om smarttelefoner som Iphone, HTC og andre kan laste hele nettsidene, blir brukeropplevelsen vesentlig bedre ved å tilrettelegge for den enkelte telefon, sier Erichsen.

Mobil etter arbeid

Han tror også applikasjonsbutikkene til Apple og andre snart erstattes av mobilens nettleser. I første omgang mener han det er positivt at flere bruker internett på mobilen.

- Vi ser en dobling av mobilt internettbruk hver sjette måned. Etter at Iphone kom har det gått svært mye raskere. Det gjelder å knekke koden for hva kundene har behov for. Der har vi kommet langt, sier Christian Erichsen.

Iphone har ikke nødvendigvis den fremste teknologien, men de har brukervennligheten og evnen til å lage et produkt kundene åpenbart vil ha. Først og fremst har dette ført til at brukerne har sett mulighetene ved mobil web. Enkelte analytikere har hevdet at mobil vil ta igjen pc i antall nettbrukere allerede i 2012. Man ser også at mobil nettsurfing har en annen bruksmønster enn fra pc. På jobb bruker man pc. Etter arbeidstid bruker man mobilen.

- Mobiltelefonen er den mest personlige teknologiplattformen vi har. Det er noe vi har med oss overalt. Vi har sagt det lenge, men nå ser vi at virkelig markedet kommer, sier han.

Ferdig plattform

Mobiletech tilbyr kundene en plattform for administrering og distribusjon av mobilt innhold og tjenester. Dette leveres enten som utviklingsverktøy installert hos kunden, eller som en ferdig tjeneste kundene kan koble seg til. Mobiletechs kunder er selskaper som trenger et godt verktøy for å kommunisere med ansatte og brukere. Washington Post har kjøpt lisens på utviklingsverktøyet fra Mobiletech, og gjør alt av tilpasninger selv. Eniro har valgt å få den ferdige programvaren levert som en tjeneste. Hva kundene velger kommer an på forutsetninger og strategiske valg.

- Dette er fremdeles et tidlig marked, men vi har et overordnet bilde på det. Det blir viktigere for store selskaper å integrere den mobile konteksten i en eksisterende arbeidsflyt, tror Erichsen.

En indikasjon er at tilbakemeldingen fra kunden ved nedetid er langt kjappere enn før.

- Tidligere så vi at en kunde kunne ha nedetid uten å merke det. Slik er det ikke lengre. Det sier noe om at den mobile plattformen har blitt mer forretningskritisk, sier Erichsen.

Mobilen er dagens lommekniv, les mer på neste side!

Telekom