Frekvensvinneren?

Frekvensvinneren?

Eieren av Ice slo til i hemmelighet og nappet 800-frekvensene foran nesa på Tele2.

Det viser seg å være Access Industries og mangemilliarden Leonard Blavatnik som står bak Telco Data som nå sitter på den beste frekvenspakken i 800,900 og 1800-båndene samlet.

Dagens Næringsliv har fått tilgang til stiftelsesdokumentene. Der går det fram at det er "AI Media Holdings (NMT) LLC" som står bak Telco Data. Dette er et selskap i Access-gruppen som er grunnlagt av den styrtrike amerikansk-ukraineren Leonard Blavatnik.

Ifølge Wikipedia har Blavatnik en formue på 17,8 milliarder dollar. I 2011 kjøpte hans selskap Access opp Warner Music Group for 3,3 milliarder dollar.

Fra før eier Acceess Industries ICE i Norge og Sverige. ICE i Norge har 100 000 kunder og hadde i 2012 293 millioner kroner i inntekter. Dersom de nå satser alene. ICE sitter fra før på enda lavere frekvenser enn 800-båndet. De operer i dag et «data only»-nett i 450 båndet.

For Tele2 er dette en brutal opplevelse. Situasjonen nå er at Tele2 har 1,2 million kunder og et halvt moderne nett mens ICE har få kunder og de frekvensene som skal til for å være konkurransedyktig.

LES OGSÅ:

Spill om Tele2 bak frekvensvinner?

LES OGSÅ:

Hemmelig aktør tok storeslem

Vi har forsøkt å få kontakt med Ice i dag, men har foreløpig ikke greid å få noen kommentar.

Les om:

Telekom