Fri SMS, MMS og Office, takk

Fri SMS, MMS og Office, takk

Du har allerede kontoret i lomma på mobilen, så hvorfor ikke resten av kontorverktøyene også?

For å erobre bedriftsmarkedet, spesielt blant små og mellomstore bedrifter, satser Telenor Danmark med å inkludere to års abonnement på Office 365, nettskyvarianten av Microsoft Office, i to bedriftsabonnement.

Dette melder Berlingske i Danmark mandag.

Tele går programvare

- Det er første gang vi kombinerer it og tele. Målet er først og fremst SMB-ene, fra enmannsbedrifter opp til 300 ansatte, sier Lars Thomsen, forretningsdirektør i Telenor Danmark til avisa.

Det er bedriftskundene som er målet fordi de som regel kan binde seg til lengre avtaler enn privatkunder. Det er pakkene med de største mobile bredbåndskvotene dette gjelder for, naturlig nok.

Standardkontor med kopi

Det er pakken med de vanlige applikasjonene Word, Excel og Powerpoint som er inkludert. I tillegg er det epost og kalender, antivirus, Lync og Sharepoint og automatisk sikkerhetskopiering en del av gratistillegget. Den kjører på de fleste plattformene, pc, nettbrett eller mobiler.

Telenor i Danmark kommenterer også spørsmålet om NSA-overvåking og tilhørende spørsmål om nettskytjenester med at alt er lagret i Europa. Kundedata lagres her i Norge, mens dokumenter og øvrige tjenester lagres i Irland med speilet kopi i et datasenter i Amsterdam, de to siste i EU og under personvernreguleringene der.

- Vi regner med at det viktigste er at dette er en lett løsning å drifte og med lokal brukerstøtte, sier Thomsen.

Tilbudet starter fra 1. januar 2014.

Ikke klart for Norge

Telenor her i Norge har foreløpig ikke annonsert lignende planer.

Les om:

Telekom