DEMO: Sjefdesigner Hans-Henning Brabänder demonstrerte de nye Gigaset ME-mobilene i Berlin tirsdag. (Foto: Toralv Østvang)

DEMO: Sjefdesigner Hans-Henning Brabänder demonstrerte de nye Gigaset ME-mobilene i Berlin tirsdag. (Foto: Toralv Østvang)

Gigaset med tysk iPhone-utfordrer

Tyske Gigaset kaster seg sent, men med full tyngde ut på smarttelefonmarkedet med noe som ved første øyekast ser ut til å være en iPhone-inspirert mobilfamilie.

BERLIN (PC World/Computerworld): Elektronikkbransjen kjører nå frem skytset foran IFA-elektronikkmessen, som åpnes i Berlin fredag denne uka. Tirsdag, før de to offisielle pressedagene i forkant av messen, tyvstartet tyske Gigaset med å kunngjøre at selskapet endelig kaster seg ut på smarttelefonmarkedet.

Lansering består av tre elegante mobiler under familienavnet Gigaset ME.
160 års telekomm-erfaring

Gigaset har ikke vært aktiv i dette markedet tidligere, men har en lang historie bak seg innen telefoni, faktisk helt fra telefonteknologiens barndom. – Vi har over 160 års erfaring fra telekommunikasjon, sa Gigasets toppsjef Charles Fränkl da han lanserte den nye smartmobil-familien.

Gigaset er en spinoff fra Siemens-konsernet.

Hittil har Gigaset, med hovedkvarter i München, først og fremst satset på trådløse fasttelefoner og betegner seg selv om europeisk markedsleder inne hustelefoner, med fokus på små og mellomstore bedrifter.

Gigaset ble utskilt fra Siemens i 2008, med et sterkt kinesisk innslag på eiersiden. Foruten bedriftstelefoner produserer selskapet en rekke andre elektronikkprodukter for både forbruker- og bedriftsmarkedet.

Men nå er det altså smarttelefonmarkedet som endelig skal angripes. 

- Produktsjef Colin Ellis, er det mulig å komme med noe nyskapende på et såpass modent marked som smarttelefonmarkedet?

- Ja, absolutt, svarer Ellis i en samtale med PC World/Computerworld.

- Selv om jeg kunne ha stått og pratet lenge om kjente asiatiske komponenter som vi også bruker, for eksempel fra Qualcomm, er det mye tung tysk ingeniørkunnskap som ligger bak det nye produktet. Men vi skal absolutt anerkjente Gigaset ME-smartmobilene som multinasjonale produkter.

Både for konsument- og bedriftsmarkedet

Med sine nykommere i smarttelefonmarkedet vil Gigaset kjøre sterkt ut både mot både konsument- og bedriftsmarkedet, fastslo selskapet under lanseringen her i Berlin.

Sjefdesigner Hans-Henning Brabänder sa at begge brukergruppene vil finne glede i de mange små designdetaljene som han hevdet skiller Gigaset-mobilene fra mange av konkurrentene. Som for eksempel at det ikke er lagd hull foran høyttalerne. Etter det vi forstår, er frontglasset med som en del av høyttalerne og skaper lyden.
Gigaset hevder også at de nye mobilene er designet som «hullfrie» og derfor er godt beskyttet mot støv og fuktighet.

Spesifikasjonene

Toppmodellen, Gigaset ME Pro, har 20 megapikslers kamera, åtte megapikslers frontkaemra, 5,5-tommers skjerm i 1920 x 1080-punkters oppløsning og med Gorilla Glass-skjerm, batteri på 4000 milliamperetimer, er bygd i en rustfri stålramme og kjøres på en Qualcomm Snapdragon 810-prosessor på 1,8 gigahertz. Internminnet er på 32 GB. Operativsystemet er Android 5.1.1. Lollipop, som på de andre Gigaset ME-modellene, men alle har et Gigset-utviklet brukergrensesnitt på toppen. Vekten er 195 gram.

Hovedmodellen er Gigaset ME, med 16-megapikslers kamera, åtte megapikslers frontkamera, samme prosessor som i Pro-modellen, og en vekt på 160 gram. Skjermstørrelsen er på fem tommer, og batterikapasiteten er litt lavere enn på Pro-modellen, 3000 mAh.

Billigmodellen Gigaset ME Pure har 13-megapikslers kamera, åtte megapikslers frontkamera og kjører en litt svakere prosessor enn sine storebrødre, Qualcomm Snapdragon 615 på 1,5 GHz. Skjermstørrelsen er fem tommer med Full HD-oppløsning. Internminnet er på 160 GB. Batterikapasiteten er er på 3320 mAh. Mens de to andre modellene har ramme i rustfritt stål, er ME Pure bygd i aluminium. Vekten er 140 gram.

Ifølge Gigaset har selskapet greid å få til særdeles kort batteriladetid. Ifølge produktsjef Colin Ellis lades mobilene opp på tiden han trenger på å dusje etter jobb. Spesifikasjonene opererer med at fem minutters ladetid gir to timers taletid, mens 10 minutters ladetid til tre timers taletid.

Tilgjengelighet og pris

Gigaset-mobilene kommer på markedet i løpet av høsten – mer spesifikk på tilgjengeligheten vil ikke selskapet være foreløpig.

Dette er prisene: Gigaset ME Pure: 349 euro (cirka 3262 kroner). Gigaset ME: 469 euro (cirka 4380 kroner). Gigaset ME Pro: 549 euro (cirka 5130 kroner).

Dette er generelle europeiske priser, og trolig må vi legge på norsk moms på prisene.

 

Telekom