Gir Telenor bedre mobilvideo

Gir Telenor bedre mobilvideo

Lars Boilesen var Alctal-sjef i Norge før han overtpok sjefsstolen i Opera. Nå går Opera og Alcatel-Lucent sammen om en mobil videoløsning for Telenor.

Telenor har signert en treårig avtale med Alcatel Lucent med blant andre Opera som underleverandør. Løsningen skal gi kundene spesielt i trafikkintensive områder og/eller perioder buffering-fri mobil video og gi generelt bedre Internett-tjenester på mobilen. Kontrakten gjelder alle 2G. 3G og 4G-nett i Europa og Asia.

Kontraktsummen blir ikke opplyst. Løsningen er designet for å imøtekomme Telenors behov for effektiv videokomprimering. Det ble altså¨en kombinasjon av Opera og Alcatels egne løsninger som best imøtekom behovet.

Viktig for Opera

Opera skal som underlevandrør til Alcatel Lucent levere sin Skyfire Rocket Controller and Optimizer som optimaliserer videostrømmer slik at operatørene sparer båndbredde og brukerne får bedre kvalitet.

Da det for ei tid siden ble kjent at opera var leverandør til en større operatør steg aksjen med 5 prosent. Nå viser det seg at den operatøren er Telenor.

Alcatel Lucent stiller selv med Velocix 7810 Transparent Caching og 9900 Wireless Network Guardian

– Avtalen dekker alle markedene våre, men er aktuell først og fremst i Asia. Der har vi nettverk i noen markeder som vi må skvise alt vi kan ut av, med begrenset tilgang til spektrum eller der vi ikke har kommet like langt i spredningen av 3G, forteller informasjonssjef Tor Odland i Telenor Group til Digi.no.

Ifølge Odland blir optimaliseringsløsningene implementert på nettverkssiden, både i form av ny programvare og maskinvare.

– Innholdet blir optimalisert slik at når det kommer til telefonene er datamengden redusert, samtidig som brukeropplevelsen er forsøkt opprettholdt, sier Odland, som selv har en fortid som kommunikasjonsdirektør i Opera Software.

Les om: