Gir Telenor en hjelpende hånd

Gir Telenor en hjelpende hånd

Fornyingsministeren er i India for å se på it-industrien, nå snakker hun også Telenors sak .

I forrige uke ble det kjent at Indias høyesterett vil trekke tilbake hele 122 lisenser fra ulike telekomselskaper. Årsaken til avgjørelsen er at myndighetene mener lisensene, som ble delt ut etter 2008, har vært gitt på feil grunnlag. Den gang ble det avslørt en omfattende korrupsjonssak som førte til arrestasjoner av både næringslivsledere og sentrale politikere.

Kan tape milliarder

Telenor har investert 16,5 milliarder kroner i India, men mister nå alle sine lisenser i landet.

- Vi visste at saken var under behandlig. Men selve dommen kom overraskende på oss, sa Glenn Mandelid i Telenor Asia til Computerworld i forrige uke.

Får politisk hjelp

Søndag reiste Fornyingsministeren Rigmor Aasrud med et lite reisefølge på tur til india og Singapore. Turen var ment til å oppdatere seg på den indiske it-industrien og offentlig sektor i Singapore.

Dagens Næringsliv skriver i dag at fornyingsministeren vil snakke Telenors sak da hun møter den indiske it- og telekomministeren Kapil Sibal.

- Det er helt naturlig for meg å ta opp behovet for at norske bedrifter blir behandlet på en rettferdig måte slik at vi kan sikre at norske bedrifter er langsiktige i India, samt våre forventninger til at indiske myndigheter bidrar til at det finnes en løsning for Telenor, sier Aasrud til DN.

- Må være forsiktig

Per Morten Hoff i IKT Norge sa til Computerworld på fredag at norske myndigheter ikke skal legge seg for mye opp i saken , men at det kan være anledninger der politikere kan ytre seg i diplomatiske ordelag.

- Det er mulig hun lufter at Norge er opptatt at det ikke foregår korrupsjon, og liker å ha ryddige forhold, sa Hoff i forrige uke.

Telekom