Global Telenor-avtale for Opera

Global Telenor-avtale for Opera

Gode Telenor-nyheter og pene regnskapstall for den norske nettleseren.

Telenor og Opera er enige om en rammeavtale som gjør at teleselskapet skal kunne distribuere mini-utgaven av Opera-nettleseren på alle sine mobiltelefoner på tvers av både geografiske grenser, kundeporteføljer og mobile håndsett, skriver Telenor i en pressemelding.

Merkevaresamarbeid

Opera og Telenors ulike forretningsenheter skal kunne utvikle et merkevaresamarbeid der nettleseren til passes den enkelte lokale operatøren.

- Telenor har en visjon om å tilby mobilt internett med gode brukeropplevelser til alle. Vi er overbevist om at om at denne avtalen vil hjelpe oss å tilby mobilt internett til store brukergrupper verden over, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør og leder av Corporate Development i Telenor Group.

- Forener krefter

Han bemerker at Telenor er glade for å teame opp med Opera, et selskap Telenor var med å bygge opp på slutten av 90-tallet.

Opera, som fra før har 60 millioner månedlige brukere på sin nettleser Opera Mini, er naturligvis også godt fornøyd.

- Vi er stolte av vår arv fra Telenors forskningsmiljø. I dag forener vi krefter for å gi flere mennesker muligheten til fullt å ha glede av mobilt internett, sier Lars Boilesen, administrerende direktør i Opera.

Gode tall

Opera la også frem sine regnskapstall for andre kvartal i dag. Omsetningen landet på 168,9 millioner kroner og driftsresultatet endte på 28,8 millioner, begge ned to prosent sammenliknet med fjorårets andre kvartal. Sammenliknet med de tre foregående kvartalene er imidlertid tallene svært så lystig lesning, og Opera er positive til fremtiden.

- Vi ser positivt på vekstmulighetene. Vi skal øke omsetningen og antall brukere for alle våre produkter, inngå flere avtaler med ledende mobiloperatører, elektronikkprodusenter og mobilprodusenter. Samtidig skal vi dra nytte av at vår nettleser kjører på alle mulige plattformer og enheter, heter det i kvartalsrapporten.

Telekom