Google under vann

Google under vann

En ny fiberkabel under Stillehavet skal gi bedre trafikk mellom USA og Asia.

Søkeselskapet Google planlegger en fiberoptisk kabel under hele Stillehavet som et ledd i satsningen mot Asia. Den nye kabelen vil gi brukerne i USA og Asia lettere tilgang til nettrafikk.

Det er telekomavisa Communications Day som skriver om en rapport der den den nye kabelen omtales. Ifølge avisa får kabelen navnet "Enhet" (Unity).

Prosjektet er ifølge rapporten allerede flere måneder under utvikling og vil bli ferdigsatt i løpet av 2009. Google skal ha vært i kontakt med en rekke asiatiske og australske aktører i Sidney siste ukene.

Google ønsker ikke å svare på spørsmål fra avisa.

- Utbygningen av nettets infrastruktur er bra for brukerne, og det er en rekke med forslag som rundt den nye Stillehavs-kabelen. Men vi kommenterer ingen av dem, forklarte en talsmann.

Ifølge rapporten vil det bygges en multi-terabit kabel. Hvem som blir med på prosjektet er ukjent, men Asia Netcom og Telstra har vært i samtaler med Google.

Hvordan ruten til kabelen ser ut er heller ikke kjent, men sannsynligvis vil den knytte opp Australia via Guam til Hawaii, og videre til USA.

Google sliter med å videreføre suksessen fra USA og Europa til de hurtig voksende markeden i Asia. Siste målingene viste at selskapet taper terreng i Kina i forhold til den kinesiske søkemotoren Baidu.

Telekom