Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor. (Pressefoto)

TILBAKE I OSLO: - Det er en stor ære å bli bedt om å lede Telenor, sier Sigve Brekke, tidligere Ap-politiker og ny konsernsjef i Telenor. (Pressefoto)

Han er ny konsernsjef i Telenor

Styret i Telenor har utnevnt Asia-sjef Sigve Brekke som Jon Fredrik Baksaas etterfølger. Brekke starter arbeidet i august.

Sigve Brekke ble ansatt i Telenor i 1999, og har hatt en rekke stillinger i konsernet, nyligst som direktør for Telenor i Asia. Nå har styret utnevnt Brekke til ny konsernsjef etter en rekrutteringsprosess der både interne og eksterne kandidater ble vurdert som arvtager for avtroppende Jon Fredrik Baksaas.

Fra politiker til konsernsjef

Den tidligere Arbeiderparti-politikeren kom til Telenor etter å ha vært forsvarsminister under Gro Harlem Brundtland i perioden 1994-1996.

Før ministerjobben var Brekke statssekretær i Forsvarsdepartementet. Han begynte karrieren som generalsekretær i Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) 1989-1992, og har mastergrad i offentlig forvaltning fra John F. Kennedy School of Government ved Harvard University.

Han tiltrer som ny konsernsjef 17. august i år, med en grunnlønn på 5,9 millioner kroner til salt i maten. I tillegg kommer Telenors incentivprogram, som utgjør 30 prosent av grunnlønn med en maksgrense på 50 prosent. Pensjonsgrunnlaget får en øvre grense på fem millioner kroner, med avtalefestet pensjonsalder på 65 år.

Får Asia-skryt

- Sigve Brekke har vært en del av Telenors konsernledelse med ansvar for de asiatiske markedene siden 2008, og har i perioden bevist at han evner å skape gode resultater, sier styreleder Svein Aaser i Telenor.

Under Brekke har antall mobilabonnenter i Asia steget med 100 millioner, og regionen står nå for over 40 prisent av konsernets samlede markedsverdi.

- Det er en stor ære å bli bedt om å lede Telenor. Telenors strategi og våre finansielle prioriteringer gir oss nå en solid platform for å skape merverdi for våre aksjonærer og videre vekst i Norge, Europa og Asia. Vi er klare for å kapitalisere på den sterke etterspørselen innen internettjenester, og jeg gleder meg til å levere på strategien vår sammen med våre 33.000 ansatte, sier Brekke i en melding.

13 år i stolen

Avtroppende konsernsjef Jon Fredrik Baksaas har vært Telenor-konsernets øverste leder siden 2002, og får skryt for å ha bygget selskapet internasjonalt. Konsernet har under hans ledelse oppnådd operasjoner i 13 land og omlag 192 millioner mobilkunder rundt om i hele verden. Omsetningen har gått til værs under Baksaas, fra 45 milliarder kroner til 107 milliarder kroner. Spesielt har veksten i Asia bidratt til resultatet.

- Jon Fredrik Baksaas har internasjonalisert Telenor og bygget opp konsernet til å bli et telekomselskap i verdensklasse og en velkjent internasjonal merkevare med norske røtter. Fredrik er uten tvil en av de viktigste industrilederne i nyere norsk tid, sier Aaser.

Baksaas vil fortsette som rådgiver frem til utgangen av 2016, og vil sitte som styreleder i mobiloperatørenes globale industriorganisasjon GSMA.

Den avtroppende konsernsjefen gir sin støtte til sin nye arvtager.

- Med Sigve Brekke har konsernstyret funnet den perfekte kandidaten for å fortsette Telenors vekst og verdiskapning. Vi har jobbet tett sammen i mange år og jeg er trygg på at hans forretningsforståelse, kundefokus og hands-on lederstil vil sikre en fantastisk fremtid for konsernet, sier Baksaas i en melding.

Telekom