Helt kåte på smarttelefonen

Helt kåte på smarttelefonen

Én av ti har brukt den mens de har sex.

Selskapet Jumio har gitt ut fiffig statistikk om amerikanernes bruk av smarttelefonen. Det viser seg at de bruker den mye, og tidvis i pussige situasjoner.

Sexting (sex-teksting) er ingenting - 9 prosent av respondentene har faktisk brukt smarttelefonen mens de har sex.

Ellers har 12 prosent har brukt den i dusjen. 19 prosent har brukt den i kirka eller i andre religiøse settinger. 33 prosent på date. 35 prosent på kinoen. Over halvparten, 55 prosent, innrømmer å bruke mobilen mens de kjører bil - i de fleste stater er dette i likhet med i Norge forbudt.

I veien

Statistikken er basert på en spørreundersøkelse på nett, med 1102 respondenter, alle over 18 år gamle.

- Folk ser på smarttelefonen som en forlengelse av dem selv, og tar dem med overalt - selv uortodokse steder, Marc Barach, markedssjef i Jumio.

Apropos det med sex, for det er mer å hente fra statistikken der: Trekker vi ut dem som er mellom 18 og 34 stiger prosentpoengene fra 9 til 20 -- altså sjekker én av fem av amerikanere smarttelefonen mens de har sex, ifølge undersøkelsen.

Kanskje ikke så rart 12 prosent av respondentene påstår mobilen kommer i veien for forholdet.

Spionfrykt - med god grunn

Over til noe annet - 59 prosent av amerikanerne passordbeskytter sine telefoner, som ikke er så rart all den tid 65 prosent bekymrer seg for tyveri av personlig informasjon, 39 prosent bekymrer seg for at noen skal ringe på deres vegne, 33 prosent bekymrer seg for at noen skal bruke sosiale medier på deres vegne og 26 prosent uroer seg for at noen skal betale på deres vegne.

Og det er dessuten kanskje med god grunn at telefonene er passordbeskyttede - nesten en av tre respondenter, 29 prosent, innrømmer å ha sniktittet på en annens telefon.

Elles er bekymringen med telefon på avveie for 58 prosent, at de mister kontakten med andre.

- Panikk setter i når forbrukerne separeres fra sine enheter, go personvern topper lista, konkluderer Barach.

Gifte mindre paranoide

Også må vi se litt på dette med forhold versus singel. De single er mer ivrige på å passordbeskytte telefonene, 69 prosent versus 55 prosent av dem som er gift.

To av fem (42 prosent) av de single smarttelefoneierne innrømmer å ha sniktittet på andres telefon, mens dette bare gjelder én fjerdedel (25 prosent) av de gifte. Av dem som innrømmer det i undersøkelsen, i alle fall.

De yngre er mer ivrige på å sniktitte, nesten halvparten (47 prosent) av amerikanere 18-34 svarer at de har gjort dette. Det avtar tydeligvis med årene, for dem 35-44 er prosentnøkkelen 29, for 45-54 er det 21 prosent, og for dem over 55 er det bare 9 prosent som sniktitter.

Tilbake til dette med mobil og samkvem - om du tror dette er en ny trend, tar du feil. Vi kom over mer eller mindre tilsvarende statistikk i 2007.

Andre undersøkelser viser at nettbrettet begynner å bli populært i stedet for Donald og Vi Menn på Dass.