Her er nye Iphone 4s

Her er nye Iphone 4s

Stemmestyring, bedre grafikk og bedre prosessor. Dette er Iphone 4s.

Vi fikk ingen Iphone 5, som mange hadde håpet og de fleste hadde trodd på, før den store pressekonferansen til Apple tirsdag kveld. Derimot fikk vi en lang tale om hvor bra det gikk med Ipad, vi fikk vite alt vi visste fra før om det kommende operativsystemet IOS 5 og vi fikk en ny Ipod Nano.

Men det viktigste var selvsagt Iphone 4s. Den ikke spesielt store oppdateringen av suksesstelefonen Iphone 4, som nå er snart halvannet år gammel.

Iphone 4s ser lik ut som Iphone 4 på utsiden, men skal være kraftig oppgradert innvending, med blant annet en ny A5 tokjerneprosessor. Også grafikkprosessoren skal komme med to kjerner. Telefonen skal også ha raskere nedlastingshastigheter, på grunn av en nyvinning på antennen. Den er utstyrt med både 3G og CDMA, noe som skal gjøre at den kan brukes over hele verden.

Kameraet er nytt, med åtte megapiksels sensor. Det kan ta opp video i 1080P.

Den største nyheten var uansett Siri, en digital assistent som ved hjelp av stemmestyring skal kunne gi deg svar på en rekke spørsmål, og utføre mange av basisfunksjonene i telefonen. Blant annet skal den kunne sende meldinger for deg, sjekke værmeldingen, gjøre søk i kart og brukes i alle apps som følger med Iphone.

Siri snakker engelsk, tysk og fransk. Men ikke norsk, som forventet.

Telefonen skal koste det samme som Iphone 4, altså fra 199 til 399 dollar. Og den kommer til Norge 28 oktober.

Ellers er Iphone 3GS fortsatt i salg, men den skal være gratis med abonnement. Den gamle Iphone 4 skal koste 99 dollar med abonnement.

Les om:

Telekom